onsdag 28 augusti 2013

Fredrik Jensen "Dags för öppna löner"

Om ni som jag följer twitter så kanske ni såg att Fredrik Jensen argumenterade för öppna löner i hockeyettan. Och jag är på hans sida. Öppna löner har alltid skrämt svenskar så att försöka gå igenom det kan bli svårt men det finns fördelar. Eller som Jensen själv skriver:  

"Hockeyettan bör verka för öppna löner. Idag har agenterna kraftigt infoövertag gnm varandra. Infoövertag är mkt viktig faktor i förhandling. Om samarbete mellan klubbarna kan sänka snittlönen m 500kr/mån x 8 ger det klubbarna tot besparing på över 5 MSEK.Sänkta spelarlöner gnm samverkan är därmed viktigare än gemensamma reklamavtal"

Och om det finns så mycket pengar att spara relativt enkelt så tycker jag det är något hockeyettan bör göra. Öppna löner skulle dessutom skingra alla oklarheter för oss runt omkring hockeyn när det gäller spelarlöner och vem som är dyrast osv. NHL har det ju redan idag men i Sverige så har det varit svårt att få igenom detta på både fotboll och hockeysidan. Det är dags för förändring. Eller vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar