torsdag 16 augusti 2012

Hur kass är egentligen ekonomin?

Det har ju då och då sipprat ut rapporter i media om att Vita Hästens ekonomi inte är den bästa och att det kommer innebära vissa sparkrav jämfört med tidigare satsningar. Och det kan vi ju resultatet av i årets trupp. Det är inte lika stjärnspackat och när man värvar spelare från Mjölby med hänvisning att killen är isländsk landslagsman så förstår man att ekonomin är lite si och så. Men hur kass är den egentligen?

Att som supporter tvingas genomgå ännu ett stålbad när klubben inte ens fått några framgångar alls vore inte bara tragiskt utan bara jäkligt tråkigt. Nåt gör klubben fel. Samtidigt är det inte lätt. Man spelare i en serie som publiken i Norrköping vet att man kan glida igenom och det ger inga högre intäkter. Frågan är vad klubben ska göra. Enkronasmatcher hit och dit känns uttjatat även om det verkar vara det spåret klubben tar.

Det krävs att det kommer en hype kring Vita Hästen lik den hype som kretsade kring IFK i början av 2000-talet. Då gick alla på fotboll trots uteblivna resultat för att det var roligt! Något liknande måste inträffa för Vita Hästen. En försmak av detta fick vi i första matchen mot Karlskrona i fjolårets kval. Vilket tryck! Ett tryck som till match 2 helt dött ut.

Vita Hästen bör klara kvalserieplayoff även med denna trupp och det är där det kommer avgöras om ekonomin och föreningen får ännu en smäll eller om det faktiskt bli så att intäkerna äntligen ökar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar