tisdag 14 augusti 2012

Nu börjar vi igen!

Sådär ja! Nu börjar vi igen när ännu en hockeysäsong står inför dörren. Vita Hästen har redan börjat träningsspela och slog senast Oskarshamn på borta is med 4-3. Av det jag såg var tempot väldigt lågt och det är som det är med träningsmatcher. De säger egentligen ingenting.

Känslan är ändå att det råder lite osäkerhet kring årets upplaga av Vita Hästen. Man har tappat sina tre bästa spelare och det är egentligen bara Jesper Samuelsson kvar av de som är för bra för division 1.

Tränaren Patrik Kluft försöker som hela föreningen pumpa luft i lögnen att även grundserien spelar roll men vi som varit med vet att så inte är fallet sålänge man är topp 4. Vad betyder det att vara bäst i grundserien och allettan om man ändå inte kan prestera i de enda matcher som betyder något? Ingenting.

Årets upplaga av division i allmänhet känns svagare än på rätt många år även om den säkerligen kommer bli lite jämnare. Det kommer bli lättare nå kvalserien för lag som Björklöven, Sundsvall och Vita Hästen i år om de slipper stöta på varandra men samtidigt är även allsvenskan starkare där lagen uppifrån kommer vara bättre än förra säsongens kandidater Borås och Sundsvall.

Om jag ser på Vita Hästens trupp så är det framförallt defensiva pjäser jag saknar. En stor och stabil back skulle inte sitta fel. Och min osäkerhet kring målvaktens Alexander Bergh stabilitet i viktiga matcher finns fortfarande kvar. Är han verkligen mannen att lita på i viktiga lägen? Ifjol mot Karlskrona var det där matchserien avgjordes. KHK hade en matchvinnande målvakt och det hade inte vi.

Men ett topplag bör klubben bli och förhoppningsvis har man mer flyt än förra året och då finns chansen till allsvenskan. 

1 kommentar:

  1. Du skiver så här( Tränaren Patrik Kluft försöker som hela föreningen pumpa luft i lögnen att även grundserien spelar roll men vi som varit med vet att så inte är fallet sålänge man är topp 4. Vad betyder det att vara bäst i grundserien och allettan om man ändå inte kan prestera i de enda matcher som betyder något? Ingenting.)

    Och just där har du så fel. Grundserien är livsviktig. Att sås åka hem den när andra kämpat och spelat tuffa matcher. Att då försöka lyfta sitt spel efter ha halv sovit en hel grundserie. Det går bara inte. Där har du anledningen till att hästen torskat de senaste två åren. P.g.a. att man aldrig behövt gå för fullt och när man väl ska göra det så stämmer inget.man är per automatik det där skäret efter i de heta tuffa matcherna för man aldrig behövt gå för fullt under grundserien. Därför är grund serien livs viktigt. hellre jämna matcher där de vinner med udda mål en att vinna med 8-1 och halvsova hela grundserien.

    SvaraRadera