onsdag 3 april 2013

Vi har all rätt att vara förbannade

Det finns mycket att säga efter kvällens resultat. Ett blekt Björklöven åker ner till Karlskrona och verkar till synes lämnat viljan att vinna hemma i Umeå för den syntes det inte mycket av. KHK kunde vinna rätt enkelt med 4-1 och Björklöven kan säga vad dom vill men jag tror att dom i bakhuvudet hade att de kan avgöra nästa match hemma mot Piteå.  Men det spelar i och för sig ingen roll nu.

Tingsryd vann också, ändock efter lite problem då Huddinge som vanligt stretade emot rätt bra trots en 7-3 förlust efter flera mål i slutet.

Men så har vi Vita Hästen. Laget som skulle upp till Piteå i en av klubbens viktigaste matcher någonsin mot ett lag som inte har något att spela för. Så vad händer? Jo, man ställer ut skridskorna och spelar under all kritik. När dessutom Alexander Bergh spelar som vanligt så fort det vankas viktiga matcher, dvs dåligt, så är det svårt att vinna hockeymatcher. 4-2 till Piteå till slut efter en bedrövlig insats. Ni spelare borde skämmas. Vi runt omkring laget har all rätt vara förbannade. Nu måste faktiskt något hända.

Vi kan inte år efter år spela med i stort sett samma stomme och tro saker och ting ska bli annorlunda. Jag har sagt det förr och säger det igen. Om Vita Hästen vill göra allvar med sitt uttalade mål att nå allsvenskan så måste saker och ting förbättras. Både organisation och spelartrupp ligger efter. Antingen det eller så kan klubben inför nästa säsong hålla käften om sina visioner som mer är fantasi än verklighet.

Tyvärr är jag istället rädd att klubben kommer säga att man bara är små marginaler från att nå allsvenskan och gör man den analysen är laget farligt ute. Man har egentligen inte imponerat på hela säsongen och man är sämre i år än föregående säsonger på flera viktiga moment som Power play, box play, insläppta mål, gjorda mål osv. Och ser man till kvalserien så snittar laget just nu nästan fyra insläppta mål per match och det är både ett och två mål för mycket. För att inte snacka om utvisningar. Det har laget tagit för många av hela säsongen.

Och man blir inte glad när man tittar på spelartruppen. Vem vill man egentligen behålla? Inte många. Som det är nu ser jag max 3-4 spelare som borde få chansen att stanna kvar. Det behövs en utrensning och det nya som måste komma in måste vara spelare som innehar både hjärta och hjärna och framförallt; vana från högre divisioner. Ingen mer Alengård, ingen mer Torstensson, inga fler spelare vars högsta nivå inte ens kan ta laget uppåt. Spelarna ska ha CV:n med en högsta nivå klart över division 1 spel.

Men just nu skiter jag i det. Jag lämnar laget åt sitt öde - iallafall i 11 månader framåt. Jag orkar inte med division1 mer. Jag är trött på skiten och vägrar gå och titta på lag som Forshaga och Mjölby. Fan heller. Hör ni det Vita Hästen? Vi supportrar skiter i er. Ni skiter ju i oss. Ni är killen som försakat alla chanser till tjejens kärlek. Ert hopp är att ni kan göra er förtjänta av den igen. Om ni lyckas med det? Det är upp till er men tillåt mig tvivla.








10 kommentarer:

  1. Vita hästen kommer aldrig att lyckas ta sig upp till Allsvenskan.

    SvaraRadera
  2. Sämsta bloggen AVGÅ!

    SvaraRadera
  3. Att inte lyckats ta fram en målvakt som håller måttet är bedrövligt. Bergh viker ner sig när det gäller, precis som mot KHK förra säsongen. Materialet över lag håller för dålig klass. Mycket tveksamma värvningar, Torstensson med flera.

    SvaraRadera
  4. Mycket bra skrivet! De borde skämmas allihopa från materialare, styrelse till spelare. Det är fan ofattbart dåligt.
    Om de hade förlorat i en avgörande match, men emot Piteå? Emot ett lag som inte har något att kämpa för? Men jag hade på känn att det skulle bli så här idag...

    SvaraRadera
  5. Fy fan för alla er medgångs supportrar.
    Ena dagen hyllar ni laget och de är värda att gå upp mer än andra lag. Nästa dag så sågar ni dem jämns med fotknölarna. Denna säsongens Hästenlag har spelat över förväntan.
    För att gå upp till allsvenskan måste man ha marginalerna på sin sida och stor tur. Det är inga dussinlag som spelar kvalserien. Alla lag kunde gå upp när serien startade med marginaler och tur på sin sida.

    SvaraRadera
  6. Jag förstår din reaktion. Dock måste vi se på saken objektivt. Är det inte så att Hästen redan överraskat genom att bara vara med i racet till omg 9???? Tycker ärligt talat att man överträffat sig själv. Laget är sämre än på många år och att då bara vara en hårsmån från Allsvenskan är i mina ögon starkt gjort. Vad sedan föreningen gått ut med i sin "vision" är en sak. Att ge föreningen "skit" må vara ok, men jag tycker inte spelarna förtjänar det.

    SvaraRadera
  7. Vi omkring laget?va fan gör du för något speciellt för hästen?
    högre cv?som nylander?
    var ska du ta dom pengarna ifrån?
    sov ett par dagar till besvikelsen lagt sig innan du skriver.
    Nollvetarens blogg...
    De riktiga fansen"omkring"Hästen är inte DU!

    SvaraRadera
  8. Börja följ och håll på Guts då istället....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är det så att Guts har laggt ned sin verksamhet för några år sedan....

      Radera
  9. Det här är inga konstigheter det är bara ett jävla flyt som gör att vi kom så långt som vi gjorde. Har sagt hela säsongen att det kommer aldrig att gå upp i år med detta lag.
    Detta kan man skylla på PK för han kan inte coacha ett lag.Tala om för mig ni som tycker Hästen har varit bra i år. Fan det fanns ingen form av linjer eller styrspel i laget.Tyvärr kunde inte Hånberg fixa till det på så kort tid han var här. Ny BRA tränare behövs samt utrensning av spelare för att börja om nästa säsong.

    SvaraRadera