torsdag 8 mars 2012

Ett litet inlägg om det absurda

Att div 1 måste göras om står nog klart för alla. Frågan är mer hur. Ett problem är också hockeyns inneboende problem med att vägra köra raka serier och där allt alltid ska avgöras i en eller enstaka matcher istället för låta ett lag resultat hela säsongen avgöra utgången. Om hockey  varit fotboll så hade Vita Hästen varit allsvenskt för längesen.

Men nu är det inte så och vi står nu vid ett playoff kval med lag som inte har där att göra. Nyköping och Arlanda. Två lag som knappt skulle klara av att undvika negativa kval i div 1 E eller F. Samma sak med deras motståndare. Krif och Olofström. Två lag som under säsongen inte varit dåliga, tvärtom, men iallafall sämre än Vita Hästen. Trots det är chansen stor att man går längre. Enligt mig är då nåt fel.

Oavsett vilket lag av Hästen och Karlskrona som åker ut så förtjänar båda att få bättre förutsättningar än att lottas mot varandra. Varför inte bara lösa detta dilemma inför nästa säsong genom att skrota lottningen, smala ner serierna och låta resultaten under hela säsongen avgöra vilka man ska möta i Playoff om man nu måste ha ett kval?

Förhoppninsvis kan jag skita i vad som händer i ettan i fortsättningen. Vi ska upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar