söndag 11 mars 2012

Sommarvila

Och där tog säsongen slut för den här gången. Lika snöpligt som onödigt. Bakom 1-2 hemma mot Karlskrona finns inte bara ett otroligt gnälligt och kompakt kämpande KHK utan även trötta hemmaben och hjärnor.

All den glöd och tuggande av taggtråd som fanns matchen innan var borta. Både publik och hemmalag var betydligt mesigare och det tjänade ett defensivt Karlskrona mest på. Orättvist? Nja. Rättvist? Nej, inte det heller.

Folk pratar om att Timo Leinonen i KHK målet var bra. Skitsnack säger jag. Skott i maghöjd är inte direkt svåra att ta och jag faktiskt inte påminna mig själv om en enda riktigt bra räddning från hans sida. Nej, ikväll var det hemmalagets skytte och tafatta anfallsspel som inte höll måttet. Men man hade tillräckligt med chanser för att vinna och det borde man gjort.

Men dagens resultat är ytterliggare bevis på att division ett måste göras om. Helt redan till nästa säsong. Jag blir mer och mer övertygad om att det bästa vore att ta bort playoff helt och hållet och bara avgöra allt i raka serier. Resultaten säsongen igenom måste få större betydelse. Hade så varit fallet i år hade kvalserien sett helt annorlunda ut.

Men men, ännu ett förlorat år för laget som aldrig verkar kunna ta sig ifrån ettan. Frågan är vad som händer nu. Det här håller iallafall inte.

Karlskrona kan dock skatta sig lyckliga i att få delta i tidernas sämsta kvalserie.

2 kommentarer:

  1. hahahaha....gick ju bra

    SvaraRadera
  2. Haha, världens bästa hockeylag går inte ens till kvalserien! PINSAMT är rätt ord i detta sammanhang!

    Det är vi som är KHK!

    SvaraRadera