söndag 15 januari 2012

Bra lag har flyt, eller?

Trots underläge sent in i tredje perioden och kompakt försvarsspel av hemmalaget Kristiansstad lyckades Vita Hästen kvittera och dessutom slå in en segerpuck i förlängningen. 2-1 till favoriterna från Norrköping och ytterliggare ryck i tabellen efter en match där Viktor Tisell i KIK  målet troligen inte kommer sova så gott. Anledningen? En tavla och ett fumlande var det som gav bortalaget segern. Men det förringar inte Hästens insats. Man är ett stabilt lag där skillnaden mellan KIK och Hästen mest är att laget med Hästar på tröjan har mer matchvinnare och offensiv kvalité. När dessutom Alexander Bergh i Hästenmålet storspelar är man ett svårslaget lag. Men det är just nu inget snack. Kristianstad och Hästen är just nu de bästa lagen i allettan södra.

Krisen växer i Karlskrona. Ny förlust ikväll med 2-1 borta mot Mariestad. I sig är förlusterna mot Vita Hästen, Kristianstad och nu Bois inget att skämmas över. Problemet är mer att man som tippat topplag inte har råd att förlora alla jämna matcher som KHK nu gjort. Att man dessutom bara lyckas göra tre mål framåt på dessa möten och dessutom släppa in elva säger en hel del. Karlskrona har stora problem och enligt mig finns de största problemen i klubbens ledning. Man leker underdog samtidigt som man har högst löner och spenderar mest pengar av alla lag i division 1. Och man har gjort så i flera år nu. Resultatet? Inte direkt övertygande.

Olofström tog förlusten senast på rätt sätt och vann ikväll borta mot ett blekt Skövde. Västgötarna har gjort en usel säsong. Vem får betala priset för det? Klubben står inför ett vägskäl. Satsa eller nöja sig med att vara ett medelmåttigt division 1 gäng? Vimmerby kom ikapp KRIF hemma och tog en pinne men förlorade bonuspoängen. Men om Kallinge vill vara med och leka längre fram får man allt bli lite mer stabila. Det är för mycket upp och ner.


1 kommentar:

  1. Avancerat med en bild för en gångs skull! Mer sådant

    SvaraRadera