måndag 16 januari 2012

Svart på vitt - Norrköping är POPULÄRARE än Linköping.

Det har ju länge pågått en liten kamp mellan syskonstäderna Norrköping och Linköping. Halvt på skoj, halvt på allvar. Det kan alla från dessa städer intyga. Vilken stad är bäst, roligast eller bäst på sport? Och framförallt, vilken stad är mest omtyckt ute i Sverige? Well, ni kan sluta undra. Här kommer siffrorna.

Att Linköping är den största staden det må så vara. När det gäller kultur för idrott ligger Linköping i lä hur bra dom än blir i hockey. Kultur byggs inte bara på framgång. Den sitter i mentaliteten också. Men här kommer siffrorna som bör svida för varje supporter av Linköping.

 

Är det ens värt för en LHC:are att försöka diskutera bort detta? "Cluben" är trots att man kommer från en lite större stad och konkurrerar med en klubb som härjat i lägre divisioner i 16 år mindre populär än Vita Hästen. Hur förklarar man det? Visst. "Gilla" tryckning på facebook säger inte allt men ändå, hur kan en klubb som storsatsat och spelat i elitserien större delen av 2000-talet ha färre anhängare än en klubb som sedan 1996 spelat i div 3, div 2 och nu div 1? Förklara bort det om ni kan. Ännu roligare blir det om man jämför LHC mot andra lag från elitserien. HV har ungefär tio gånger mer medlemmar på facebook,  SAIK cirka dubbelt så många osv. Det är inte bara i tabellen LHC ligger sist.

Än värre blir det om man jämför elitlag mot elitlag. Dvs LHC mot IFK Norrköping. Där krossar "Peking" sin motsvarighet från Linköping. Det kan bara förklaras med att ingen, och  då menar jag ingen, utanför Linköping gillar LHC medan IFK faktiskt har lite sympatier här och där i landet. För mig är detta något LHC borde ta tag i. Regionens lag? Inte direkt va?

Det finns också ytterliggare bevis på att Linköping ligger efter Norrköping. Det finns två grupper på facebook som heter "Vi som tycker Linköping är bättre än Norrköping" och vice versa. Vilken tror ni har flest medlemmar? Ja, ni gissade rätt. Linköping förlorar den kampen också.

3-0 till Norrköping i populäritet. Inte illa pinkat av en stad man tyckt vara på dekis sen Linköping fått sin "storhetstid". Hur förklarar ni bort det?

9 kommentarer:

  1. Intressant jämförelse. Misstänker att du utgått från de officiella sidorna som respektive lag har på Facebook. Här har du en grupp som mig veterligen skapades innan LHC:s klev in i Facebook-världen.

    http://www.facebook.com/pages/LHC/30059130431

    Där har man i dagsläget 10 508 gilla-markeringar. Enbart 415 färre än vad IFK och Hästen har gemensamt.

    SvaraRadera
  2. Fast nu jämför du äpplen med päron. Det finns fler grupper för Hästen och IFK också därför utgick jag från de officiella. Men visst säger inte det jag skrev hela sanningen. Det ska läsas med humor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förstås, men det är intressant att även ta med det också. Men jag förstår att det är skrivet med glimten i ögat, men jag kände mig tvungen att försvara LHC lite ;) .

      Radera
  3. LHCs OFFICIELLA sida har 6776 "gilla" inte mycket mindre än IFK... Din "vetenskapliga" (men ganska roliga) undersökning måste tittat på fel sida.

    Kolla själv:
    http://www.facebook.com/LHCOfficialPage

    SvaraRadera
  4. Då får det stå kvar för humorns skull. Alltid retar det nån :)

    SvaraRadera
  5. Humor. Plockade du första bästa LHC-grupp du hittade?

    SvaraRadera
  6. Vem bryr sig? Min kärlek för mitt lag är allt som spelar roll för mig. Never mind the bollocks...

    SvaraRadera
  7. Hur känns det att dagens Hästen vilar på LHC-kompetens? Både ledning som spelare som är utbildade i LHC.. ;D

    SvaraRadera
  8. En pajas skriver ett pajasinlägg. Internet rycker på axlarna.

    SvaraRadera