onsdag 16 februari 2011

Avgörandens kväll

Allettan Norra går in i avgörandets skeende ikväll. Asplöven och Kiruna kämpar om seriesegern och ikväll möts kombatanterna när Asplöven tar emot just Kiruna. Vinster för hemmalaget och seriesegern är bärgad medan kirunavinst skickar avgörandet till sista omgången på söndag.

Björklöven kan dock snuva Kiruna på andraplatsen ifall man vinner borta mot Piteå och Kiruna snubblar ikväll. Ett scenario som faktiskt är ganska troligt. Hudiksvall tar emot Kovland hemma i en match man måste vinna ifall man inte vill riskera bli iomsprungna av Piteå som vill snuva dom på den till synes säkra playoffplatsen.

I Allettan Mellan är topp-3 redan avgjort medan kampen är hård om den åtråvärda fjärdeplatsen. En plats Surahammar just nu innehar tre poäng före IFK Ore just bakom. Ett Ore som ikväll tar emot serieledarna Huddinge medan "Sura" tar emot tvåan Visby på hemmaplan. Ett Visby som faktiskt bara är poängen bakom Huddinge så än är inte seriesegern avgjord.

Vilodag ikväll för Allettan Södra då de spelar imorgon istället. Däremot spelar div 1 E fortsättningsserie ikväll och där är det rejält tätt. Tre lag kämpar om seriesegern och playoff med två omgångar kvar.  Tranås leder på 21 poäng med Skåre och Grästorp strax efter på 20. Och vad passar då bättre än att Grästorp tar emot just Skåre i ett hett möte ikväll? Känslan är att Grästorp tar det och gör dom det får dom hoppas Tranås tappar poäng hemma mot Mjölby för i sista omgången väntar Munkfors borta för TAIF och inte kan dom tappa poäng där?

Således spelar flera lag ikväll med kniven mot strupen för fortsatt spel i de olika playoff som finns. Och frågan är, vilka vågar mest?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar