torsdag 10 februari 2011

Peter Forsberg - en riktig hjälte

Peter Forsberg kommer göra comeback natten till lördag mot Colombus för sitt Colorado enligt rapporterna. Och jag kan inte annat än att applådera det. För hockeyintresserade i min generation 70-talister och tidigare är "Foppa" en riktig hjälte. Visst, även yngre vet vem Forsberg är men inte på samma sätt. För dom är han mer en kille som var bra förr i tiden, en spelare de ser klipp av och som de sett vara medioker i landslaget då och då. Men för oss andra är han så mycket mer.

Det började redan med JVM tidigt 90-tal och fortsatte med klassiska finalen i OS mot Kanada där han avgjorde med en frimärkesdragning för att senare samma år i direktsändning vilja ge domaren en smäll efter att hans Modo förlorat mot Malmö. En hjälte hade fötts.

En flera år lång fläckfri karriär med VM-Guld, Stanley Cup och ännu ett OS-Guld och utnämningar till världens bästa hockeyspelare har under egentligen under hela 2000-talet fått ett abrupt slut. Skador, skador och åter skador har förstört säsong efter säsong. Men nu ska allt vara ordnat, hans fot ska hålla och han ska vara redå för comeback.

Jag kan bara hålla tummarna för att allt går bra och att vår hjälte får en lika värdig avslutning på karriären som han påbörjade den. Peter "foppa" Forsberg förtjänar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar