söndag 6 februari 2011

Vill ni se mål? Gå på norrlandshockey

Säga vad man vill om Asplöven men nog svänger det om laget. Först 8-5 borta mot Kovland igår som ikväll följdes upp med 9-5 seger borta mot Hudiksvall. Jag får faktiskt svårt att ta haparandalaget på allvar när man som topplag har svängdörrar åt båda håll. Faktum är att samtliga lag på playoffplats förutom Björklöven snittar tre mål i baken per match och är det något man vet om viktiga matcher på vårkanten så är det att defensiven oftast är nyckeln för att gå riktigt långt. Och det talar för att norrlandsfönstret lär vara stängt i allsvenskan även nästa säsong.

Kiruna fortsätter ånga på och slog Kovland borta lika enkelt som stort med 8-3 medan Björklöven som igår förlorade mot Sollefteå med uddamålet ikväll lyckades med nöd och näppe bortaslå Östersund med 3-2. Känslan just nu är att topplagen från norr lär få det svårt mot mer strukturerade lag om inte skärpning kommer.

Nyköping fortsätter sin usla säsong med att förlora två hemmamatcher på kort tid. Först 2-5 hemma mot Nacka i fredags som inte kan anses vara annat än värdelöst och nu ikväll en 2-4 förlust hemma mot Visby. Nyköping bör faktiskt skämmas att med det laget man ändå har prestera så dåligt som man ändå gör. Laget är i stort behov av nykonstruering till nästa säsong. Inte många av de spelarna man har just nu bör få chansen en säsong till.

Enköping som slog Huddinge hemma i fredags med 4-1 tog ännu en viktig seger när man ikväll bortaslog IFK Ore med 5-2 och därmed stabiliserade sin playoffplats. För Ore ser det dock oroväckande ut. Skiljer just nu bara en poäng till Ores fördel gentemot jagande Nacka om den sista playoffplatsen. Inte kan väl Nacka nå playoff? Skulle vara en rejäl skräll om så blir fallet.

I söder ökade Vita Hästen sitt försprång till tvåan Kristanstad till hela nio poäng då norrköpingslaget i en jämn match hemma mot Karlskrona till slut vann med 3-2 medan KIK lite överraskande förlorade borta mot Olofström med 5-4. Snacka om viktig seger för Olofström som nu med par omgångar kvar bara ligger poängen bakom Karlskrona på rätt sida strecket. Bottenlagen Mariestad och Kumla cementerade sina placeringar ännu mer när de ikväll delade broderligt på poängen innan Bois kunde ta bonuspinnen i förlängningen. Mariestad har visserligen bara fyra poäng upp till playoff men känslan är att det är för många lag att passera på vägen dit och dessutom finns det inget i deras spel som tyder på att de kan ta de segrar som krävs.

Förövrigt intressant att notera Vita Hästens publiksiffra med över 2000 ikväll igen fast matcherna egentligen inte gäller nånting längre. Lägg där till att samtliga topplag i serien börjar få publikrusning och man kan lätt säga att hockeytempen börjar öka - och mer kommer det bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar