torsdag 24 februari 2011

Förväntade segrar i Playoff 1 efter hårt slit

Det blev som förväntat i första mötet i playoff 1. Egentligen inga skrällar alls där Borlänge blev enda lag från fortsättningsserien att vinna ikväll,vilket inte heller var oväntat. Däremot fick flera lag från allettan slita hårt.

Nybro hamnade i underläge direkt borta mot Halmstad med 2-0 men efter den chockstarten tog man sig in i matchen och lyckades komma ikapp och till slut vinna med 3-2 efter förlängning. Surt för hemmalaget som verkligen hade behövt den segern. Nu är det nog kört och Nybro kan spela hem det här på hemmaplan nästa möte.

I Tranås utspelade sig "släkten är värst" temat som det ofta gör när spelare möter sina gamla klubbar. I en match Karlskrona efter mycket om och men till slut kunde vinna med 6-4 gjorde samtliga spelare som bytte klubb från Tranås till Karlskrona och vice versa inför och under säsongen mål för sin nya klubb. Tre mål av förre Karlskrona backen Atte Valli och varsitt mål för fjolårets poängkung i Taif Emil Larsson och Mr Tranås Patrik Ruiz där den sistnämndes 4-3 mål till viss del kan sägas varit matchavgörande. Tungt naturligtvis för hemmalaget och nu blir det svårt för Tranås att rubba Karlskrona.

I norr gick det mer som förväntat där Hudiksvall och Kiruna vann sina matcher mot Teg respektive Örnsköldsvik på bortaplan och nu talar verkligen ingenting för att dom ska tappa detta. I mellan blev det däremot tajtare. Enköping vann visserligen mot Arlanda borta men det satt hårt åt där två PP mål i sista perioden till slut grundlade segern.  Borlänge gav sig själva chansen ikväll genom att vända underläge hemma mot IFK Ore till seger med 2-1 i sista perioden och där är det fortsatt ovisst.

Man kan ju trots försprånget för allettalagen ifrågasätta logiken i att ett lag som Borlänge får chansen till allsvenskt kval när lag som egentligen är bättre än dom får finna sig i att ta tidig semester. Eller hur Skövde?