måndag 18 mars 2013

Forna poängplockare

Division 1 är en speciell serie och har sina speciella poängkungar, skyttekungar och hjältar. På annan nivå är de högst mediokra men i division 1 är de ofta legender hos de egna fansen. Men för flera börjar karrären ta slut och det syns i statistiken medan andra bara tappat. Här är några exempel på forna poängplockare.

Patrick Ruiz - Karlskrona
- Inte ett mål på 36 matcher i allsvenskan och faktum är att han på senaste 92 matcherna endast skjutit 8 mål och totalt 24 poäng.

Kent Mcdonell - Karlskrona
- Är säkerligen välbetald och då kan man inte vara nöjd med hans 6 mål på 38 allsvenska matcher. Lägger man dessutom till säsongen innan kommer man upp i 17 mål på 90 matcher och att han producerar allt mindre så ser man nog att det snart är slut.

Andreas Jensen - Kumla
- Åren 2009-2011 producerade teknikern i Kumla 82 poäng på två säsonger. Men sedan har det har det kommit lite grus i maskineriet. 7 mål i år på 37 matcher är inte imponerande. Kommer han igång igen?

Joni Lindlöf - Nyköping
- Säsongen 2008/2009 sköt Joni 35 mål och totalt 50 för sitt Asplöven på 33 matcher. En imponerande siffra! Därefter gick han till Briancon i Frankrike och sen tillbaka till Sverige och Björklöven där han fortsatte producera. 35 mål på 60 matcher under två säsonger är en klart godkänd siffra.  Men sen har det tagit stopp. 8 mål för Kristianstad i fjol och 12 i år är inte siffror som är godkända för en kille med hans kaliber.

Självklart finns fler exempel och det finns spelare som balanserar på linjen för att falla in på den här listan inom kort. Bland annat några i Vita Hästen om den negative poängproduktionen fortsätter. Men vore kul att höra vilka ni kommer tänka på. Vad har ni för förslag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar