söndag 31 mars 2013

Vad var det jag sa? Chansen finns och det handlar om målskillnad!

Det blev tajt men till slut satt den. Seger med 4-3 hemma mot Huddinge och serien tajtade till ordentligt. När dessutom Karlskrona vann borta mot Piteå med 5-1 och Björklöven slog Tingsryd hemma med 5-2 så öppnade serien upp sig till ett trelagsrace.

Björklöven behöver bara en pinne till för att vara klara för allsvenskan och det tror jag man klarar i redan nästa omgång mot Karlskrona på bortaplan. Samma Karlskrona som ligger poängen före Vita Hästen och Tingsryd. Och det är mellan dessa lag kampen om den åtråvärda andraplatsen ligger.

Vita Hästens hopp ligger i att Björklöven inte ser Piteå hemma i sista omgången som matchen som gör laget klart för allsvenskan. För lyckas Björklöven lugga Karlskrona på poäng i nästa omgång samtidigt som Hästen vinner mot Piteå borta så kommer norrköpingslaget vara ny tvåa. Antingen på poäng eller målskillnad. Och då kan ni bara räkna ut hur tajt det kommer vara inför sista omgången.

Det kan myckel väl sluta med att både Tingsryd och Vita Hästen som möts i sista omgången slåss mot Karlskrona om vem som kan vinna med flest mål som samtidigt spelar borta mot Huddinge. Dvs att man har tre lag på samma poäng som kämpar om bäst målskillnad. I förarsätet just nu: Vita Hästen.

Det bästa som kan hända, dvs om det sämsta inträffar och KHK vinner, är att Vita Hästen vinner mot Piteå med 3-4 mål och därmed hamnar på 7-8 plusmål samtidigt som Karlskrona enbart får oavgjort och vinner i sudden och därmed hamnar på max 2 plusmål. Då får vi bästa möjliga läge. Vinst och man är i allsvenskan med största sannolikhet.

Någon som vill missa den matchen?




1 kommentar:

  1. Hoppas Hoppas Hoppas " Hästen " följer oss upp . Håller en tumme för er ! / Löven Supporter

    SvaraRadera