måndag 25 mars 2013

Tung förlust i Umeå

Vita Hästen förlorade ikväll borta mot Björklöven med 3-2. En mycket tung förlust där deras avgörande mål  kom 36 sekunder från slutet. En pinne hade suttit riktigt fint men nu fick istället hemmalaget alla tre poäng. Onödigt!

Vita Hästen gör ingen bra match. Man gör i och för sig en helt okej första period där man har tre-fyra omställningar som är nära att resultera men i övrigt hade man inte mycket anfallsspel. Försvarspelet funkade för det mesta, förutom när det gällde som mest vill säga. Man släppte till Alexander Sundström alldeles för enkelt när han bakom mål lättvindigt tilläts kliva fram och avgöra. Faktum är att samtliga mål Björklöven gjort gått till på i stort sett på samma sätt. Det är både onödigt och dåligt att låta spelaren bakom mål få dom ytorna.

Supportrar till Björklöven tycker säkert att segern var hur rättvis som helst och visst, dom dominerade spelet men jag är långt ifrån imponerad. Men läser man lövenforum etc så kan man tro dom är bäst i  Sverige. Det saknas ödmjukhet i den föreningen. Det står rätt klart.

Annars var sändningen från Björklöven bara OK. Varför inga repriser? Och varför allt slarv med klockan? Och jag måste säga. Vad sysslade kommentatorerna med? Visst, jag förstår dom håller på hemmalaget men måste man agera heja klack? Dåligt, skärpning!

Huddinge besegrade Piteå borta med 5-3 och det är starkt och nu kanske Huddinge kan utmana? Nere i Karlskrona spelades en riktig holmgång mellan hemmalaget och Tingsryd. 6-5 till slut efter straffar till KHK efter man hämtat in 3-5 till 5-5 på 23 sekunder i tredje perioden. Detta ger en väldigt intressant tabell! Eller vad sägs om:

RKTeamGPWTLGF:GA (GD)TPOTWOTLGWSWGWSL
1Tingsryds AIF633019:13 (6)131101
2IF Björklöven640215:12 (3)120000

3HC Vita Hästen631220:13 (7)100001
4Huddinge IK621318:17 (1)81000
5Karlskrona HK621313:19 (-6)80010
6Piteå HC602411:22 (-11)3011