tisdag 12 mars 2013

Onödig förlust i premiären!

Det blev förlust i premiären av kvalserien. 3-1 borta mot Tingsryd och den som förväntade sig ett nytt Vita Hästen blev besviken. Det hela såg ut som vanligt och på den här nivån håller tyvärr inte det. Det ska dock sägas. Vita Hästen var väl så bra som Tingsryd och man hade faktiskt stunder där man var det bättre laget. Men så som Vita Hästen spelar utnyttjas inte det. Man krånglar, bökar och tar onödiga utvisningar. Dvs, precis som det sett ut hela säsongen.

Man tog ledningen med 1-0 och man hade lägen att göra fler mål men man slarvade och det kostade på. När man dessutom tar slarviga utvisningar så blir det förlust. Men det som stör mig allra mest är att man har lägen där man kan skapa sig själva ypperliga lägen men man tar felbeslut efter felbeslut så ofta slutar det i ingenting.   Hur man kan träna hockey på heltid och ändå tycka det är en bra idé att jakten på en kvittering i anfallszon löst lobba in pucken i maghöjd på motspelarna förstår jag inte. Det gjordes inte bara en gång...

Vita Hästen måste börja spela en böljande hockey där varje pucktransport går till en spelare i fart. Man kan inte som nu åka fram till offensiv blå och där stanna upp i väntan på att man ska veta vad man ska göra. För så ser det ofta ut. Och vad händer då? Motståndarna hinner komma in på kroppen och Vita Hästen spelaren får svårt behålla pucken i zon. Och när man väl får tryck är det mest bök i hörnen och man lyckas väldigt sällan komma med vassa avslut. Inte många spelare kan se sig i spegeln och faktiskt stå för att man alltid sköt för att göra mål. För det gjorde man inte. Alibiavslut är något man gör alldeles för ofta.

Nu får man ta nya tag och måstematcherna hopar sig. Man måste vinna både mot Piteå hemma och Huddinge borta. Frågan är om man klarar det.

3 kommentarer:

  1. Vilken match var du och kollade? För i Tingsryd var du inte. Precis som på 90% av hästens matcher där du lyst med din frånvaro. Att då bara yttra sig är skrattretande.

    Mer negativ människa får man leta efter.
    Allvetaren till låt mig skratta.
    döp om Bloggen till Negativitetsbloggen eller något.

    SvaraRadera
  2. Istället för att raljera kanske du kan påpeka vad du inte håller med om och säga vad du anser? Eller ville du bara kommentera som ett troll?

    SvaraRadera
  3. Jag håller med att slänga in pucken i anfall zon o jaga tar mer på krafterna än gör nytta.sedan utvisningarna är onödiga visst finns det anledning att ta en utvisning ibland.men igår var alla skitutvisningar.det ska vara anfall med fart klapp klapp och många avslut.det saknas.in o böka stör framför mål.hoppas på bättring annars lär nog Hästen komma sist i serien.Forza Hästen

    SvaraRadera