måndag 14 mars 2011

Händelserik hockeykväll!

Ikväll startade kvalserien med toppmatcher direkt samtidigt som slutspelet spelade vidare. Och det blev en riktigt intressant kväll!

Brynäs som tog sig in i den här matchserien igen genom sudden vinst senaste borta mot Färjestad tappade momentumet direkt ikväll. Färjestad kunde vinna med 2-1 sedan kaptenen Rickard Wallin avgjorde bara minuter från slutet. Och det är lite typiskt Brynäs. Man går till slutspel men väl där saknar man det där lilla extra. Man är slutspelets statister. Hur länge vill man egentligen vara det?

Kniven mot strupen kan man verkligen säga att Djurgården hade inför kvällens match mot Luleå hemma. Och då kom också vinsten. 4-2 och 1-3 i matcher nu så fortfarande klar fördel för Luleå. Djurgården känns trots segern inte igen jämfört med fjolåret. Jag saknar den frenesi som dom uppvisade förra året. Kanske kommer den nu?

Jämnade tvekampen i år hittar vi mellan LHC och Skellefteå. 2-2 i matcher nu efter att SAIK lyckats vinna med 1-0 i Cloetta Center och den ineffektivitet Linköping visade ikväll får man inte visa igen om man vill slå ut ett taggat norrlandslag. Vita Hästen fostrade Jimmie Ericsson skulle nog bli riktigt glad om han kunde slå ut slakalaget och det tillsammans med flertalet i Norrköping. Där håller vi på andra lag.

Kvalserien då? Ruskigt jämnt där förutom Växjö som krossade Mora hemma med 5-1. Moras bensin efter sex raka segrar verkar ha tagit slut. I Örebro och Rögle verkar bensinen allt annat än tagit slut. Efter mål i parti och minut kunde till slut Rögle vinna med 7-6 efter förlängning och resultat säger mest om Örebro. Man är ett virrigt lag.

I "elitseriemötet" mellan SSK och Modo delades det broderligt på poängen där Södertälje kunde vinna efter straffar med 3-2. När 2-2 målet kom i början av tredje av Modo såg man tydligt att det var två lag som inte ville förlora som fortsatte spela. Och det är förståeligt. Man vill inte gå in topptippat i kvalserien och börja med en förlust.

I övrigt tror jag inte kvalserien kommer visa prov på några större överraskningar. Modo och Södertälje tar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar