onsdag 9 mars 2011

Konstig match i Enköping

Det blev en underlig match för Vita Hästen borta mot Enköping. Man tog direkt kontroll över händelserna och enbart ineffektivitet såg till att man inte hade ledningen efter första perioden. Faktum är att Enköping hade problem komma ur egen zon stundtals. 42-35 i skott till hemmalaget säger statistiken men jag får inte ihop det. Så många skott såg iallafall inte jag.

I andra perioden blev det mer Enköping då Hästen tog på sig en del onödiga utvisningar och hemmalaget började få flera lägen men visade prov på väldig ineffektivitet och hellre träffade stolpar och ribba än gjorde mål. Men Enköping var inte bra, men egentligen inte Hästen heller. Däremot var man i det stora hela klart det bättre laget utan att imponera. Det blev mest stök och bök kring Enköpings mål och målen Hästen fick kom lite enkelt men välförtjänt. 3-0 och matchen var egentligen avgjord och sista perioden blev bara en transportsträcka även om Enköping hade sina lägen men Bergh i Hästens mål imponerade som vanligt.

En konstig match i det stora hela. Man var det bättre laget men matchen var hafsig och mest bök i Enköpings zon med ett ESK som siktade  på kontringar och utnyttja PP lägena man faktiskt fick. Men Vita Hästen har fler spelare av klass. Enköping var helt okej men jag tror inte dom är mycket bättre än t ex Kumla.

Att Karlskrona relativt enkelt skulle slå Visby med 4-0 förväntade jag men att Huddinge skulle tvåla dit Kiruna på bortaplan med hela 5-0 imponerar på mig.

Att Björklöven tappade 1-0 i slutsekunderna och dessutom förlorade i sudden hemma mot Asplöven betyder troligen att umeålaget tappade sin säsong där. Tror inte man åker upp till Haparanda och tar två raka segrar.

I elitserien vann AIK igen mot HV och har nu 2-0 i matcher. Imponerande! Frågan är hur HV nu hanterar pressen i nästa möte på hemmaplan. Klarar man det?