tisdag 1 mars 2011

Växjö Lakers - sämsta seriesegraren någonsin?

Serien är inte riktigt slut än men redan nu kan man konstatera att Växjö Lakers är sämsta allsvenska seriesegraren på bra länge. Kanske någonsin.

Man har inför sista omgången förlorat ca 28% av matcherna vilket måste vara något av ett rekord för ett topplag. Det ska jämföras med de fem säsongerna innan där seriesegrarna förlorade 21%, 20%, 13%, 9% respektive 14% av matcherna. Det är nästan så att man kan se en tendens där allsvenska seriesegraren blir sämre och sämre relativt till dom övriga lagen.

Troligen är detta också en signal på att skillnaden mellan allsvenskan och elitserien ökat något. Därför är min gissning att inget av dom allsvenska lagen har en chans i stundande kvalserien.

3 kommentarer:

  1. Jag förstår inte riktigt hur du tänker här?
    HUr kan dem vara "statistiskt" sämsta serie segraren då dem blev klara för ett bra tag sen, och inte haft något att spela för. Tidigare år har det blivit klart bra mycket tidigare så vilken statestik tittar du på?
    Är det poängen du tittar på efter full omgång? Eller är målskillnaden motstånd snälla berätta? Du vet att man kan vända på statestiken hur det har varit tidigare år när lagt redan varit klara då man oftast går på tempo i dem sista matcherna.

    SvaraRadera
  2. Hur jag tänker?

    Rent statistiskt är dom den sämsta seriesegraren relativt dom andra lagen i serien då man förlorat mest antal matcher av alla seriesegrare.

    Och att man inte haft nåt att spela för gäller ännu mer tidigare års seriesegrare då dom ofta varit klara mycket tidigare än Växjö.


    Mvh
    Allvetaren

    SvaraRadera
  3. Grattis till en jättekonstruktiv artikel,du har rätt.Fast 28% av alla hockeybloggar har redan nuddat vid ämnet.Å andra sidan kommer 13% ändra sig efter kvalserien.

    SvaraRadera