måndag 28 januari 2013

Den bistra sanningen

Även om Vita Hästen är ett topplag även i år så tror jag många med mig känner att laget tappat. Och det är inte bara en känsla. Vi har det svart på vitt.

* I fjol hade Vita Hästen knappt godkända 17.89% i Power play. I år ligger vi på 16,2%.

* I fjol hade Vita Hästen bästa boxplay i serien på 91,67%, i år är siffran bra mycket sämre på 82,05%..

* Förra året gjorde den poängstarkaste backen Mikael Alba 12 poäng på 14 matcher. Dvs, 0,78 poäng per match.  I år har han gjort sex poäng, 0,6 poäng per match. En försämring även där.

* I fjol gjorde lagets bästa forwards Henrik Höglund och Markus Eriksson på 27 matcher ihop i allettan södra 43 poäng.  Det är 1,6 poäng per match. I år har de två bästa i Jimmy Andersson och Jesper Samuelsson gjort 9 poäng var på 10 matcher. Det är under en pinne per match. En klar försämring.

* I fjol gjorde laget i allettan 51 mål och släppte in 27 vilket gav 11 segrar, 2 oavgjorda och en förlust. I år är siffran efter matcher 32 gjorda och 22 insläppta. Det lutar åt sämre i år och man har redan fler förluster då man torskat tre. 

Frågan är hur man ska tolka alla dessa steg bakåt från ifjol. En tolkning är helt enkelt att man hade lite bättre spelare i fjol. Man har inte kunna ersätta alla poäng Höglund och Eriksson stod för. Övriga spelare gör faktiskt i stort sett lika många poäng i år som ifjol. De som kommit in är samtliga mer eller mindre brunkare som inte är i närheten av att kunna ersätta den tappade duon. Frågan är faktiskt hur ledningen kunde tappa alla dessa poäng utan att ersätta med offensiva poängspelare. Det enda brunkarna bidragit med är att öka antalet utvisningar genemot förra året och eftersom vi är klart sämre i box play så påverkar det resultaten.

Vita Hästen måste minska antalet utvisningar och bli bättre i box play och power play. Det är bara så. Om inte så kommer vi vara tvungna saga hej då till den här säsongen rätt tidigt. Laget åkte visserligen ut i Play off 3 i fjol men laget var bra och det var bara marginaler som gjorde vi inte gick till kvalserien. I år ser det inte ut att bli marginaler emot som gör att man riskerar förlora, det är nog mer bristande kvalité som kommer avgöra.

4 kommentarer:

  1. Då var bröderna Erkgärds saga i VH all. Johan kastade klubben ut och Stefan långtidsskadad. Finns inte på kartan att Stefan signar ett nytt kontrakt. Snyggt jobbat!!!

    SvaraRadera
  2. Ja vad spelar det för roll om vi var bättre förra året när vi inte gick upp då??? Vi förlorade mot ett klart sämre lag i en avgörande match när vår så kallade förstafemma inte åstadkom ett skit i princip. Så årets lag kommer jag inte döma fören den här säsongen är slut.
    Så att tjata om att förra årets lag var bra "so fucking what" det tog oss inte ens till kvalserien.
    Bara en sån sak som att nämna PP o att jämföra det mot förra
    stats är skrattretande. För med just Macke o Höglund i laget borde vi legat på mycket bättre siffror än 18%.
    Så Allvetaren säg att vi spelar ungefär som vi gjort hittills alltså rätt medioker hockey men att vi går till kvalserien. Så då menar du att förra årets säsong var bättre efter som vi spelade bättre?

    SvaraRadera
  3. Jämna matcher avgörs i PP,så är det.Matchen mot MBOIS var ett levande exempel på det.Men det är nog bra att vänta med "bättre eller sämre" jämförelsen tills säsongen är slut.
    Vad alla segrar under fjolårssäsongen var värda märkte vi ju eftre PO-3...inte ett skit skulle jag vilja säga.Det jag vill ha sagt är att vad dom här få förlusterna i år betyder vet vi efter säsongen.Kanske betyder dom MER än vad vi tror.
    Bäst när det gäller!! det är det som räknas.

    Heja Vita Hästen!

    //Tette

    SvaraRadera
  4. Japp, jag vill hävda att förra årets lag var bättre. Sen håller jag inte med om att det var första kedjan som klickade ifjol. Det var flera aspekter.

    Dels svek publiken I andra matchen. Dagens innan var det världens tryck, dan efter mer som en bakfylla.

    Dels så var Bergh dålig och släppte in två rätt mediokra skott. KHK borde blivit nollade.

    Och dels så är resultaten svåra att jämföra. Låt saga vi I Playoff 3 I år får möta typ Nyköping och vinner dom men sedan är utan chans I kvalserien. Bättre resultat än ifjol men egentligen inte.

    däremot, får vi löven och vinner mot dom, då kan vi snacka.

    SvaraRadera