torsdag 10 januari 2013

Vita Hästen kedjeformationer

Jag hade på känn att Patrik Klufts val att formera kedjorna inte är optimala så därför tittade jag hur det sett ut senaste matcherna.

Så här formerar Patrik laget:

1:a Kedjan:
Tobias Ställborn, Stefan Erkgärds
Viktor Torstensson, Sebastian Ottosson, Emil Alengård

2:a Kedjan:
Jacob Andersson, Mikael Alba
Henrik Bankelius, Tomas Wallgren, Jimmy Andersson

3:e Kedjan:
Erik Rosén, Ola Svanberg
Gustaf Gardell, Linus Näsström, Jesper Samuelsson

4:e Kedjan:
Joakim Petersson, Victor Lindman
Anton Johansson, Carl-Johan Svensson, Vilhelm Åman-Stigart

Är detta verkligen det bästa Vita Hästen kan göra med materialet? Väl medveten om att formationerna på pappret inte alltid är desammma på isen och att förändringar sker under match (Dessutom har Peter Nylander varit borta och ska in någonstans) så tycker jag ändå att formationerna inte är optimala.

Vad gör t ex Torstensson i en första kedja? Vad gör Carl-Johan Svensson i fjärde kedja? Och Emil Alengård? Han borde få minimalt med istid. Även på backsidan ser det inte helt bra ut. Erkgärds borde spela ihop med Ola Svanberg och Joakim Peterson med Alba. Första kedjan ser överhuvudtaget rätt värdelös ut och frågan är vad tanken är med det? Det ser mer ut som en tredje, fjärde kedja.

Det är vad jag tycker. Vad tycker ni?

3 kommentarer:

  1. Det märks att du inte följer Hästen på plats tyvärr. Jocke har lirat med alba hela säsongen, anledningen till att han inte gör det nu är att han precis kommit tillbaka från en skada. Första kjedjan med alengård-ottosson-torstensson har varit jävligt bra de här matcherna och så länge de går runt med 4 formationer med så är det bara en siffra vilken line man är med i. Fö så har alengårds femma varit en fjärdeline hela allettan bara att man starta med den igår.

    SvaraRadera
  2. Visst, kedjor kan vara bara siffror. Det är sant.

    Men du har fel. Alengårds femma har stått som 1a line samtliga matcher i allettan. Kolla själv.

    SvaraRadera
  3. Vet inte hur man ska tolka en första line, är de som börjar på isen eller de som får mest speltid? För hästen går runt på 4 femmor och har 4 riktigt jämna linor som turas om att avgöra. Hellre en sådan trupp än att ha som förra året då en line kunde avgöra.

    SvaraRadera