söndag 6 januari 2013

Allettan Södra rullar vidare

Tredje raka segern kom ikväll och det efter en stabil insats borta mot Mariestad. Seger 3-1 och vinsten bekräftar bara det man redan visst. BOIS kommer bli en slagpåse och Vita Hästen kommer ligga i toppen serien ut.



På andra håll blev det desto jämnare med flera täta och hårda matcher där samtliga inte avgjordes förrän efter full tid. Skövde var nära att skrälla ännu en gång borta mot Kristianstad men tappade mot slutet och släppte snabbt in 5-4 målet i förlängningen. Viktig poäng för Skövde men ännu viktigare extra poäng för pressat Kristianstad efter två raka förluster.

Vimmerby lyckades slå Mörrum efter straffar med 2-1 och tog en tung seger. Tyngre för Mörrum som efter premiärsegern nu har två raka förluster mot lag man bör ha bakom sig ifall man ska lyckas knipa en topp-4 plats. Tvärtom för Vimmerby som nu faktiskt är uppe på andra plats.

Olofström var ett annat hemmalag som lyckades vinna efter straffar. 4-3 hemma mot Krif innebär att att serien tajtar till sig på riktigt bakom Vita Hästen. Men Olofström borde klarat av att hålla undan sin 3-1 ledning med bara minuter kvar av matchen. Tungt att tappa men starkt att kunna ta extra poängen.

I veckan får Olofström åka till Norrköping för att försöka bli första lag som betvingar Vita Hästen och chansen finns även om jag inte tror man har kvalitet nog att klara av det. Men förlorar man där samtidigt som lagen framför vinner så kan man ha tappat för mycket för att hinna ikapp i en så kort serie som allettan. Sen ser vi ett derby mellan Skövde - Mariestad och där måste Bois vinna. Annars kan man säga hej då till ännu en rätt misslyckad säsong. Krif möter Vimmerby medan Kristianstad tar emot Mörrum- Ska vi säga två hemmasegrar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar