söndag 20 januari 2013

Ytterliggare en förlust och nu kommer gnället?

Ännu en förlust kom ikväll. Den här gången hemma mot toppkollegan Krif med 2-3. Vill inte ta något från Krif men frågan är vad som håller på att hända med Vita Hästen? Tidigare har man vunnit trots ganska tydliga brister i både spelidé och kvalitét. Det har påtalats om och om igen på den här bloggen att något saknas i Vita Hästen. Men när man vann var de allra flesta tysta och nöjda, men nu, när spelet också resulterar i förluster går snacket på högvarv på diverse nätforum.

Visst, någon bror duktig kanske påtalar att det inte är nu man ska vara som bäst och att flera lag som t ex Karlskrona gått upp till allsvenskan trots att spelet hackat innan det börjar gälla som mest. Allt det där är sant. Men det finns några skillnader.

1) Karlskrona hade en meriterad tränare med en tydlig spelidé. Det har inte vi. Kluft står mest och ser arg ut medan spelet för det mesta är rätt slumpartad. Linjer i spelet ser iallafall inte jag till.

2) Karlskrona hade flera stora stjärnor som växte med uppgiften. Man hade en meriterad målvakt Leinonen, stabila stora backar och en anfallasuppsättning med bland annad Battaglia. Vad har Hästen? Bergh? Svanberg? Torstensson?

3) Spelare som ska vara våra sämsta spelare står helt plötsligt för det lilla som är bra och det är illvarslande. Inget lag vinner en serie och når avancemang utan  par stjärnor som står för viktiga poäng i viktiga matcher. Vilka har Hästen? När jag ser på truppen ser jag flera helt OK spelare på den här nivån, men var är stjärnorna?

4) Vita Hästen har tappat Johan Erkgärds för att Marcus Lannersund är dum i huvudet samtidigt som klubben tagit in spelare som jag inte sett vitsen av att ta in. Om Hästen ska ta in spelare så ska det vara spelare som visat sig på högre nivår och klarat av det bra. Att värva in spelare med div 1 klass och knappt det förstår jag inte vitsen med. Tidigare lag som gått upp har samtliga värvat in storstjärnor under säsongen. Vad har Hästen?

5) Flesta av tidigare klubbar som gått upp som  tex Karlskrona och Örebro har alla haft finansiärer som pumpat in pengar. Det saknar Vita Hästen utan istället har man rätt taskig ekonomi som till viss del förklarar varför man inte värvat bättre än man gjort. Men om man inte har råd med riktig satsning, varför då säga man ska nå allsvenskan?

Det är några av skillnaderna/bristerna jag kan se. Och kanske kan Vita Hästen fixa bristerna och inte bara bli ett vinnande lag utan även ett lag med ett eget fungerande spel. Det återstår att se. Men än sålänge finns inget som tyder på det. Och även om det här laget skulle nu kvalserien tack vare lyckosammare lottning än ifjol så anser jag laget vara betydligt sämre i år. Jag har sagt det förr. Något saknas.

2 kommentarer:

  1. Karlskrona och Kallinge är även lag som har fans och människor i sin stad som tror på dom och stöttar dom oavsett. Det har inte Vita Hästen. Att stötta laget i motgångar och när det går tungt är det absolut ingen talan om i den här stan!!!!!
    Kallinges klack lyfte fram sitt lag och hjälpte dom till vinst! Himmelstalundshallen är lika tyst och tråkig som vanligt...

    SvaraRadera
  2. Det kan jag säga att Himpa var fan i mig inte tyst och tråkig när vi mötte Karlskrona förra säsongen.Då var det som på 90-talet ,det var nästan så att man väntade att Rauge, Firsov o Myhrvold skulle glida ut på isen..

    SvaraRadera