lördag 5 januari 2013

Och äntligen lite hockey

Och så lägger vi rykten och skandaler åt sidan för en stund och koncenterar oss på hockeyn. Seger ikväll igen för Vita Hästen och även den här gången en uddamålsseger. 4-3 skrev siffrorna till och Vita Hästen spelar precis som förväntat. Man kör på och blandar högt med lågt. Mina förhågor om att laget inte riktigt har spetsen för att klara av utmaningen mot allsvenskan har såhär långt bekräftats. Man vinner men det är jämnt.

Jag har varken sett premiären eller kvällens match live så några större analyser kan jag inte dra men där vi ifjol i matcher med stort spelövertag kunde vinna rätt enkelt får Hästen den här säsongen kämpa sig igenom. Och det är där jag anser skillnaden ligger. Såhär långt ska sägas. Laget kan fortfarande bli bättre och det tror jag man kommer bli.

Det finns dock vissa frågor som fortfarande gnager. Alexander Bergh har i ett par år nu försökt bli målvakten som klarar av att lyfta laget när det verkligen gäller utan att lyckats. Ifjol var han en stor anledning till att Karlskrona vann avgörande matchen och även tidigare säsonger har han haft en tendens att släppa lite för billiga puckar bakom sig. Och nu när Patrik Kluft kommit in och fått laget spela en mer chansspelande hockey med sämre försvarsspel som följd så får motståndarna fler klara lägen och det kommer sätta press på Bergh. En press jag inte tror han klarar, tyvärr.

Och förresten, drygt 1500 åskadare i en allettapremiär? Det är för dåligt och Vita Hästen får nog ta sig en funderare på hur man kan locka till sig publiken igen. Att skapa skandaler är inget som hjälper. Och andra idéer än enkronasmatcher vore kul att se. Det är uttjatat.

I övrigt då? Skövde åker ner till Mörrum och vinner mot hemmalaget med hela 5-1 och det imponerar. Krif fick kämpa för att besegra Mariestad, seger 3-2, och mycket tyder nu på att BOIS blir seriens slagpåse. Olofström tog ledningen, tappade och kom igen och fick till slut en viktig pinne borta mot Vimmerby även om man till slut förlorade i förlängningen. Just nu Krif och Vita Hästen i topp och så kommer det nog förbli medan övriga lag kommer slå varandra om vartannat.


5 kommentarer:

  1. Hur "faaaaaan" (om du ursäktar) kan du klaga på publiksiffran? När det samtidigt spelas en gratis match korgboll. Gör det rätta och sök upp ledningen till grisklubben dolphins o fråga varför dom lägger sin gratis match samtidigt som Hästen har All1a premiär.

    SvaraRadera
  2. Bergh håller inte, det visades tydligt i dagens match där han borde ha tagit minst två av dom tre målen.

    SvaraRadera
  3. 1500 är FANTASTISKA siffror för en hockeymatch i tredje divisionen.Den som tycker annat får ju jämföra med många allsvenska lag.
    Bergh behöver ju bara STÅ upp så fångar han många puckar i bröstet istället för att gå ner på knä och inte hinna få upp plocken.(KIK:s tredje mål)
    Heja Vita Hästen!

    //Tette

    SvaraRadera
  4. Hahaha! Denna blogg är ju nästintill komisk...

    SvaraRadera
  5. Komisk blogg :) Noll koll

    SvaraRadera