lördag 26 januari 2013

Stark seger i tät match

3-2 borta mot Kristianstad på fredagskvällen är ett bra och imponerade resultat. En stark seger i en tät och jämn match där Vita Hästen hade marginalerna på sin sida.

Men det kunde slutat annorlunda. Hemmalaget hade flera numerära överlägen och par 5 mot 3. Situationer som Vita Hästen spelade 1-1 i. Man släppte visserligen in 2-2 pucken i boxplay men man gjorde också segermålet i tredje perioden med en man mindre på isen.

Även om segern är bra så finns det vissa saker jag inte är helt nöjd med. Man tar fortfarande väldigt onödiga utvisningar som t ex tripping i anfallszon, för många spelare på banan, puck out osv. Det håller inte i längden och kommer straffa sig. Dessutom undrar jag lite över sättet laget går till anfall. Det är nämligen väldigt mycket ut i sarghörnen och härja och sen slänga in någon lös lyra mot mål  till en ensam målvakt. Man kommer alldeles för sällan in med fart djupt in i motståndarnas zon.

Men med det sagt anser jag gårdagens match vara en av de stabilaste i år. Patrik Kluft tog också tidig time out och det hjälpte och han såg ibland lika engagerad ut som en vanlig supporter. Och det är bra! Nu väntar ett förstärkt Mariestad hemma på söndag och även om deras vinst mot Krif imponerar så tror jag Hästen tar det.

Att Krif går från att besegra Vita Hästen på bortaplan för att sen dra på sig två raka förluster var det inte många som trodde.  Men det visar hur små marginalerna är och hur jämnt det faktiskt är mellan lagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar