tisdag 22 januari 2013

Vita Hästen och snacket om "Världens bästa lag"

Jag blir så trött. Supportrar till Vita Hästen gör det enda rätta och faktiskt stället krav på klubben som år efter år snackat om att man satsar mot allsvenskan. Men vad händer när folk med rätta faktiskt gnäller? Jo, då går bland annat Mjörnberg ut I sin blog att norrköpingsfolket har hybris och gått på snacket om att man är världens bästa lag och att det är därför kritiken blivit så vild efter två raka förluster.

Om man gör den analysen som Mjörnberg gör så bevisar man bara en sak. Att man inte kan någonting. För hur ser det egentligen ut? Här har vi en klubb, Vita Hästen, som snackat vilt och brett om allsvenskan i par år nu men som till den här säsongen tappat i styrka både bland spelare och ledare samtidigt som spelet hackat egentligen hela tiden. När nu resultaten också överenstämmer med spelet och det klubben lagt ner på laget är det inte konstigt att gnället kommer. Det enda man kan säga är att den borde kommit tidigare.

Laget har flera år varit rätt överlägsna i ettan men fallit på eget grepp i avgörande matcher par år i rad nu. Det är också överlägsna en klubb som Vita Hästen ska vara. Detta är inte hybris. För hur ser ettan ut? Av 56 lag är det kanske 3-4 som kan mäta sig med Vita Hästen i förutsättningar. Är det då konstigt att vi runt omkring kräver att man är bättre än det spel man visar upp nu? Jag tycker inte det. Det är inte hybris Herr Mjörnberg. Det är att rätta munnen efter matsäcken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar