söndag 16 januari 2011

Dramat fortsätter - Samtliga Allettor i gång.

I eftermiddag fortsätter dramat när samtliga allettor matchar upp. Även norra som hade full omgång igår spelar idag och jag kan bara tänka mig hur kul det är för spelarna med en hel helg i buss.

Mest intressanta mötet spelas i Norrköping mellan Vita Hästen och Nybro där hemmalaget blivit storfavorit helt plötsligt efter den säkra segern mot Karlskrona. Själv tror jag på ett tänt hemmalag mot ett avvaktande Nybro med en slug Bendelin vid rodret. Tror inte han är lika slarvig som Kempe i Karlskrona som aldrig ens hade sett Hästen spela. Det blir jämnt.

Ikväll avgörs Skövdes framtida öde i den här serien. Förlust hemma mot Kristianstad och jag skulle vilja kalla det kört för västgötarna. Tre raka förluster är inget man hämtar hem bara sådär. Vinst är helt enkelt ett måste.

Finns klar risk att Allettan södra splittas upp efter dagens möten. Om "fel" lag vinner kan vi se en topp 4 bestående av Hästen, Nybro, Karlskrona och Kristianstad med de övriga på behörigt avstånd. Därför är det upp till Mariestad och Olofström att vinna sinna matcher i eftermiddag mot Karlskrona respektive Kumla på hemmaplan om de vill hänga med tåget.

I den jämnaste serien, Allettan mellan, fortsätter dramat likaså. Vinner lagen på rätt sida tabellen kan bara målskillnad avgöra placeringarna. Samtliga matcher ser jämna ut på förhand och det är svårtippat. Hur det går? Se nedan.

Även i norra som alltså spelade så sent som igår spelar även i eftermiddag. Samma hemmalag där bortalagen byter motståndare med varann från igår. Helt klart för en fördel för hemmalagen som sluppit åka buss mellan matcherna. Mest intressanta mötet på förhand är helt klart Hudiksvall mot Björklöven och där tror jag faktiskt bortalaget drar det längsta strået.

Så hur slutar det?

Södra

Vita Hästen - Nybro: 1 - Jämnt in i kaklet. 4-2?
Mariestad - Karlskrona: 2 - Ovisst med viss fördel för Khk. 2-4?
Olofström - Kumla: 1 - Kumla ska inte räcka till. 5-2?
Skövde - Kristianstad: 2 - Måstematch för Sik. Blir bortkontrat? 2-3?

Mellan

Nyköping - Arboga: 1 - Tror på Nyköping. 5-3?
Surhammar - Huddinge: 2 - "Sura" kan skrälla. men svårt. 2-5?
IFK Ore - Nacka: 1 - Vinst ett måste för Ore. 6-3?
Enköping - Visby: 1 - Esk bör vinna för hänga med. 4-2?

Norra

Hudikvsvall - Björklöven: 2 - Tätt men "löven" vinner. 2-4?
Kovland - Piteå: 2 - Piteå ska vara bättre. 1-4?
Östersund - Kiruna: 2 - Kiruna bör vinna. 3-5?
Sollefteå - Asplöven: 2 - Bortalaget är en klass för sig. 2-6?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar