fredag 14 januari 2011

Fabian Brunnström

Fabian Brunnström? Vad gör han i en blogg om div1? Det kan man undra men det är inte så långsökt som det verkar.

Jag spenderade för nöjes skull gårdagskvällen med att gå igenom senaste årens poängkungar i div 1 hockeyn för att se hur många av dessa som gått vidare till att bli bra på högre nivå. Hur många har gått vidare till större finare uppdrag och faktiskt också lyckats? Inte många visade det sig och det är där Fabian Brunnström kommer in. Har är nämligen den enda spelaren jag kan hitta som gått från poängkung för Jonstorp 2005/06 i ettan och blivit riktigt bra. Han gick ju på bara två år från div 1 hockey med Jonstorp till NHL spel med Dallas. Med den utveckligen är han unik.

De allra flesta har varit antingen utländska proffspelare eller bara vanliga spelare som fallit i glömska. Det finns par spelare som gått från div 1 till mediokra spelare i andra ligor men inte mer än så. Kan ni hitta fler än Brunnström? Ni får gärna rätta mig om jag har fel och komma med de exempel ni kan hitta på spelare som lyckats.

Vad visar då det här? Jo, att steget från poängkung i div 1 till fortsatt lyckad karriär på högre nivå är stort. Kan vara bra att komma ihåg det innan man överöser beröm på spelare som öser in poäng i ettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar