söndag 9 januari 2011

Måstematcher redan?

Det kanske man inte kan kalla det men nog finns det flera lag som ikväll bör vinna ifall man vill vara med i racet. Jag tänker främst på Vita Hästen, Mariestad och Nyköping men det finns fler lag som nog gärna vill vinna och vara med i racet direkt. Poängtapp ikväll och pressen kommer bli enorm.

I Norrköping möter Vita Hästen ett Skövde som med vinst i bagaget från premiären kan spela avslappnat med vetskapen att de slagit Norrköpingslaget förut. Det blir ingen enkel match för "hästarna" och det är så nära en måstematch man kan komma för Vita Hästen för omgångarna efter väntar Karlskrona och Nybro. Förlust ikväll och det ser ruggigt svårt ut för laget med Allsvenskan som uttalat mål.

I går tjuvstartade Allettan Norra med Asplövens vinst över Björklöven och serien fortsätter ikväll. Det är visserligen bara första omgången men mötet mellan Piteå och Kiruna är otroligt viktigt för båda lagen. På förhand är det Piteå och Kiruna som får slåss om den sista och fjärde playoff platsen så inbördes mötena kommer troligen bli avgörande.I övrigt är det på förhand rätt klara matcher som spelas.

Precis som i söder så spelas det viktiga matcher i mellansverige i kväll. Nyköping åker upp till Stockholm för att möta Nacka i en match bortalaget måste vinna. Förlust och storfavoriterna har inlett med två förluster mot två tilltänkta bottenlag. I den sitsen vill dom nog inte hamna. En annan intressant match är Huddinge som tar emot Enköping. Två andra förhandsfavoriter som inledde med förluster i premiären mot Visby Roma respektive Nacka. Det laget som förlorar där kommer hamna i en prekär situation men känslan är att båda lagen kommer kunna reparera det.

Så hur går det ikväll? Jo, så här.

Norra

Hudiksvall - Sollefteå : 1 - Säker etta. 6-2?
Östersund - Kofland :  1 - Viktig match som kan bli jämn. 4-2?
Piteå HC - Kiruna IF : 1 - Tror hemmaplan blir avgörande. 4-2?

Mellan

Arboga - Visby Roma: 1 - "Boga" vinner. 5-2?
IFK Ore - Surahammar : 1 - Tror på målrik hemmaseger. 6-4?
Huddinge - Enköping : 1 - Huddinge starka hemma. 4-1?
Nacka - Nyköping: 2 - Måstematch bortalaget bör ta. 3-5?

Södra

Olofström - Nybro: X - Tror på jämn drabbning. 3-3?
Karlskrona - Kumla: 1 - Här ska Kumla få det tufft. 5-1?
Vita Hästen - Skövde: X - Tidigare matcher har varit tajta. Så nu igen. 4-4?
Mariestad - Kristianstad: 2 - Tror "Boisen" blir bortkontrade. 2-4?

1 kommentar:

  1. Det blir riktigt spännande som Hästen-fan, iaf! Hoppas kusarna kan steppa upp nu...

    SvaraRadera