söndag 16 januari 2011

Toppmötet som aldrig kom igång

Förhoppningarna fanns om att det skulle bli en bra seriefinal mellan Vita Hästen och Nybro. Ack så fel man hade. Båda lagen släppte aldrig riktigt på bromsen och största bromsarna fanns i Nybro. Har sällan skådat ett så defensivt lag i "himpan", speciellt inte när motståndet ändå varit ett topplag. Att Nybro åkte till Norrköping för att förstöra och spela destruktivt i jakten på en poäng syntes rätt tydligt. Framförallt när det stod klart de bärgat poängen de kom dit för att ta och förlängningen började. Vita Hästen förlade spelet i Nybros zon hela OT  medan Nybro redan verkade nöjda. Till slut kom också 3-2 målet efter klapp-klapp spel. Båda lagen är nog relativt nöjda med resultatet men spelmässigt fanns mer att önska.

Man ska inte dra förhastade slutsatser av en match men jag räknar bort Nybro som konkurrent om platserna till allsvenskan redan nu. Ett lag som enbart spelar på motståndarnas misstag och som saknar ett uns av eget spel går aldrig hela vägen. Tror inte Nybro hade ett enda anfall längre än fem sekunder på hela matchen och båda deras mål kom som resultat av defensiva slarv av hemmaspelarna. Frågan är om Nybro ens hade några skott på mål från farliga lägen? Tror faktiskt inte det. Allt var bara bök från nära håll när det gäller Nybros anfallsspel blandat med par kontringar per period.

Vita Hästen då? Ja, dom var inte mycket bättre dom. Men till skillnad från Nybro så försökte man iallafall och man skapade tillräckligt med chanser för att göra  fler mål. Samtliga PP i matchen slarvades bort och man snurrade mer i hörnen än framför mål där man ska vara. Trots det skapades flera möjligheter till mål och med bättre kyla framför mål hade Vita Hästen vunnit det här rätt enkelt.

Nej, det här var ingen bra match. Nybro får åka hem nöjt med en poäng men Nybro måste verkligen höja sig och är det så här smålänningana tänkt ta sig till allsvenskan så vet jag inte hur Bendelin tänkt. Faktiskt ett av de sämre lagen jag sett den här säsongen i himmelstalundshallen och det säger inte lite. Tyvärr för Vita Hästen kom man heller aldrig riktigt igång men trots det blev det seger - men först efter förlängning.

Kommentarer av övriga matcher kommer senare.

1 kommentar:

  1. Kan bara säga att jag håller med till fullo, tråkigare spelförstörare har sällan skådats.

    MickeB

    SvaraRadera