söndag 23 januari 2011

Ellerstad visar skillnaden?

I allsvenskan med Troja behövde Sebastian Ellerstad 36 matcher på sig för att göra tre mål. I division 1 räckte det med en match. Tre mål och en assist från stockholmarens klubba i debuten för Skövde i 4-1 segern borta mot Kumla. Snacka om drömdebut. Frågan är då om det är så stor skillnad mellan allsvenskan och div 1 och att Ellerstads framgång visar just det? Jag skulle faktiskt vilja säga att så är fallet. För extremt offensiva spelare som Sebastian är det stor skillnad på allsvenskan och ettan. Här i ettan får han dels spela mycket men även ytorna är så mycket större. Men det betyder inte att skillnaden mellan toppen i ettan och botten i allsvenskan är stor, bara att snittkvalitén skiljer sig.

Nybro fortsätter sin extremt tråkiga hockey och nu börjar det också straffa sig. Stryk hemma sist mot Karlskrona och nu förlust efter straffar borta mot Kristianstad med 2-1efter bara fått iväg 17 skott på hela matchen. Så har det sett ut i samtliga matcher Nybro spelat. Man förlorar skotten stort och hoppas få in någon turpuck via motståndarnas misstag. Jag sa det redan efter mötet mot Vita Hästen. Det håller inte, Nybro!

Vita Hästen däremot fortsätter ha marginalerna på sin sida. Seger borta mot Mariestad med 2-1 efter att ha spelat 40% av tiden en eller två man mindre. Det imponerar. Matchen som sådan var tajt och mycket fysiskt spel från båda håll. Det kunde egentligen gått hur som helst även om bortalaget kanske var lite bättre med fullt manskap på isen. Det är dock föga förvånande att samtliga möten mot Bois den här säsongen inneburit mycket utvisningar och relativt fult spel. Det har blivit bråk varje möte mellan lagen. Eftersom Vita Hästen aldrig har det mot andra lag så säger det mig att det är Mariestad som är orsaken till det. Laget känns tjurigt.

Karlskrona fortsätter blanda och ge och gjorde så även ikväll. Seger med 3-2 till slut efter straffar hemma mot Olofström i en match man kanske borde vunnit redan under ordinarie tid. Alla dessa oavgjorda resultat vid full tid spelar Vita Hästen rakt i händerna och det ser ut som övriga lag får slåss om plats 2-4 och den kampen lär bli hård. Det är bara Kumla som är akterseglade. Alla andra ligger inom ett spann på tre poäng.

Kommentarer kring Allettan Norra och Mellan kommer under morgondagen.

1 kommentar:

  1. Ellerstad fick mycket speltid, även i PP. Visat förtroende ger självförtoende och det visade han med råge. Han fick också spela i en bra omgivning med Max (rejält på gång igen efter J-WM) och Nordfeldt. Jag tror Kumla-backarna hade lite svårt med sömnen inatt...Noterbart var att Ellerstad jobbade stenhårt över hela banan och var denna match en riktigt bra tvåvägsspelare...!

    SvaraRadera