söndag 9 januari 2011

Lagen som tog chansen

Puh! lät det nog från flera lag ikväll efter att ha vunnit sina "måstematcher". Utan att ha sett en enda match ikväll kan man konstatera att Vita Hästen enkelt avfärdade Skövde med 3-0, siffror som enligt rapporter borde varit det dubbla. Dock intressant att se att tidigare kritiserade Alexander Bergh nu fick hålla nollan efter att i premiären bara släppt in ett. Verkar som defensiven skärpts till. Skövde ska inte hänga läpp allt för mycket men nog oroar det att de skapade så lite som de ändå gjorde och skjuter man bara 16 skott vinner man inga matcher.

I övrigt gick matcherna som jag trodde innan. Nybro fick oavgjort men förlorade borta mot Olofström efter straffar men nog verkar det som Bendelins manskap borde vunnit redan vid full tid. 37-23 i skott vittnar om det. Men starkt av Olofström att ta två poäng. Tungt ser det ut för Mariestad som förlorade hemma mot Kristianstad och nu tror jag tåget faktiskt gått för "Boisen" om laget inte skräller och vinner tre raka. Karlskrona vann mot Kumla relativt enkelt som man trodde på förhand. I överhuvudtaget ser man redan nu att kampen om playoff platserna kommer bli hård men Mariestad och Kumla får börja vinna snart om de inte vill bli bortkopplade från kampen om playoff-platserna inom kort.

Största skrällen hittar vi i norr där Sollefteå bortavann mot Hudiksvall med 4-3 efter straffar. Hemmalaget verkar ha öst på mot Sollefteås målvakt Christoffer Elf men trots 62-22 i skott lyckades inte Hudikvall avgöra. I Piteå förväntade jag mig en jämn match mellan hemmalaget och Kiruna men så blev det inte. Kiruna vann med 6-2 och kopplade greppet om den sista playoff-platsen jag tror laget får kämpa om. Starkt. Att Östersund slog Kovland med 2-0 får ses som ett resultat enligt förväntningarna.

I sörmlandsskogarna drar man nog en lättnandes suck ikväll efter att Nyköping vunnit den så viktiga matchen borta mot Nacka med 5-2. Den segern var viktig. En annan viktig seger tog Huddinge när de ikväll vann mot Enköping  med hela 5-1 som nu inlett med två raka förluster. Ett lag som däremot lyckats ta två raka vinster är Visby Roma som i eftermiddags vann borta mot Arboga med 4-2 och det imponerar iallafall på mig. Hur bra är dom? Överraskningslaget IFK Ore lyckades inte göra om bedriften från premiären utan förlorade ikväll hemma mot Surahammar med 4-3. Det tror jag var en förlust laget inte har råd med ifall dom vill ta en playoff plats.

Kvällens omgång för helt enkelt sammanfattas som lagen som tog chansen och de som inte gjorde det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar