torsdag 6 januari 2011

Premiären gav "Köpingafiaskon"

Samtliga "köping" lag gjorde mindre fiaskon ikväll. Vita Hästen (Norrköping) lyckades med nöd och näppe besegra Kumla på bortaplan efter sudden med 2-1, vilket kan betyda en tappad poäng som kan bli kostsam. Men samtidigt visade Kumla att inget lag går säker. Speciellt inte på deras hemmaplan. Nyköping slutar inte förvåna utan sopades dit med hela 6-2 av IFK Ore. Ett Ore som det kanske är dags att ta på allvar? Kan Ore verkligen utmana för topp-4?  Det tredje "köping" laget Enköping förlorade hemma med mot Nacka med 0-1. Det är anmärkningsvärda siffror på många sätt. Nacka har tidigare under säsongen släppt in 105 mål på 27 matcher men håller nu alltså nollan.  Frågan är varför tre stora förhandsfavoriter inte lyckades besegra på pappret sämre motståndare. Premiärnerver?

I övrigt gick matcherna lite som förväntat. I mellan vann Arboga borta mot Surahammar med 3-2 efter att ha legat under stor del av matchen. Starkt. Frågan är om inte "Sura" gav bort chansen till topp-4 där. Den sista matchen mellan Visby och Huddinge pågår som bäst så vi får återkomma till den.

I söder vann Nybro som förväntat klart mot Mariestad med 4-1 och bekräftade att jag är rätt ute i mitt tips. Nybro kommer bli att räkna med. I omgångens på förhand hetaste match mellan Kristianstad och Karlskrona fick jag rätt. 1-1 vid full tid och matchen avgjordes efter straffar då Karlskronas Patrik Ruiz avgjorde till deras fördel. Tung förlust för KIK som fick inkassera säsongens första hemmaförlust. I Skövde bytte hemmalaget och Olofström 5 mot 3 lägen med varann där matchen tre första mål samtliga gjordes i den spelformen. Faktum är att samtliga mål förutom Skövdes 2-2 i andra perioden kom med en man mer eller fler. 4-2 blev det till slut och Skövde fick sin revansch för den snöpliga förlusten ifjol.

Som jag skrev tidigare idag är början av en serie av stor betydelse. De förlorande lagen har måstematcher direkt nu på söndag. Även Vita Hästen som trots allt vann sin match måste troligen besegra Skövde hemma om de inte ska tappa för mycket. För därefter väntar Karlskrona borta och sen svårspelade Nybro hemma och risken finns att man ligger i botten efter den omgången om resultaten går emot en. Vill man inte hamna i den sitsen bör nog Hästen vinna mot ett Skövde som kan spela avslappnat och med vetskapen att de vunnit i Norrköping förut. Det kommer bli tajt.

Kniven på strupen kanske det inte riktigt kan kallas än men nog finns pressen där på Mariestad och Kristianstad som möts i Katrinhallen på söndag. Det laget som förlorar där kommer få svårt att ta igen det. Så avgörande är det. I övrigt möter Olofström Nybro på hemmaplan och Karlskrona tar emot Kumla. Olofström bör nog ta minst en pinne där för att inte halka efter.

I mellan finns risken att Enköping kammar noll igen då de möter Huddinge borta medan Nyköping möter Nacka i deras lada. För Nyköping är det en måstematch men jag tror Enköping kan ha råd att förlora mot Huddinge.  IFK Ore möter Surahammar hemma och frågan är hur de nu hanterar att vara favoriter? Men vinner dom där så ser det onekligen bra ut för överraskningslaget. I övrigt tar Arboga emot Visby Roma hemma och där har "Boga" bra chans att ta full pott.

En intressant premiär som gav lika många frågor som svar är avklarad och jag ser fram emot nästa omgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar