onsdag 12 januari 2011

Het match i Karlskrona

Onsdag igen vilket innebär fullomgång i samtliga allettor (förutom i mellan som har en senarelagd match) med flera intressanta möten. Hetast? Den i Karlskrona mellan hemmalaget och Vita Hästen.

Inför allettan har Vita Hästen hissats upp som storfavorit av både spelbolag och motståndare och det är något jag inte förstår. Visst, man har ett bra lag och är ett av flera lag som aspirerar om en allsvensk plats. Men man är långt ifrån det lag med dyrast trupp, man är inte heller det lag med mest rutinerad trupp och inte heller enda lag som gått ut med att man vill till allsvenskan. Trots det målas man upp som storfavoriter. Det hela känns som om övriga lag gör allt för att vara underdogs. Värst är nog Karlskrona som med dyraste truppen i allettan går omkring och låtsas att de slår ur underläge.

Ikväll är KHK favoriter i mina ögon. Man spelar hemma i Telenor Arena och det lär blir ett jäkla tryck. Svårare bortamatch går inte hitta på den här nivån. Med det sagt så tror jag det kan bli en mycket bra match mellan två lag som båda vill framåt och är "hästarna" bara med i matchen halvvägs in i den tror jag mycket väl man kan vinna. Det lär bli jämt men eftersom släkten nästan alltid är värst så tror jag Viktor Ringberg avgör matchen ikväll. Ska bli intressant att se hur det kommer tas emot.

Kanske inte hetaste men viktigaste matchen spelas mellan Kumla och Mariestad. Två lag som båda tippats i botten och som fortfarande står utan seger. Det lags självbild som skulle få en törn i kanten vid en förlust är Bois då de fortfarande går omkring och ser sig som ett topplag med realistisk chans på topp-4. Kumla däremot ser hela allettan som en rolig bonus och pressen är inte alls densamma där. Så ska vi säga oavgjort vid full tid?  I övrigt möter Nybro bortalaget Skövde medan Kristianstad tar emot Olofström.

I norr och mellan är det en rätt ordinär omgång ikväll. Det enda som sticker ut litegrann är mötena mellan Björklöven - Piteå och Kiruna - Asplöven. Frågan är vilket lag av Björklöven och Piteå som studsar tillbaka bäst efter storförlusterna i premiären. Sen undrar man ju om Asplöven kan fortsätta på vinnarspåret. Ingen het match i mellan undrar ni? Nej, och det verkar inte publiken där heller tycka.

Så hur går det ikväll? Jo, såhär.

Södra

Karlskrona - Vita Hästen: 2 - Viktor Ringberg avgör sent. 3-4?
Kumla - Mariestad: X - Måstematch för båda lagen. 3-3?
Kristianstad - Olofström: 1 - KIK vinner enkelt är min känsla. 5-2?
Nybro - Skövde: 1 - Andra svåra bortamatchen på raken för Sik. 4-1?

Mellan

Enköping - Arboga: X - Esk utan seger. Arboga ojämna. 3-3?
Surahammar - Nyköping: X - Två ojämna lag man inte vet var man har. 4-4?
Huddinge - Nacka: 1 - Bör bli klar hemmaeger. 6-2?

Norra

Kiruna - Asplöven: 2 - Svårtippat men tror bortalaget vinner. 2-4?
Björklöven - Piteå: 1 - "Löven" ska vara bättre. 5-2?
Sollefteå - Östersund: X - Omöjlig att förutsäga. Jämnt. 3-3?
Kovland - Hudiksvall: 2 - "Hudik" svek i premiären. Vinner nu. 2-6?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar