söndag 23 januari 2011

Idag går tågen?

Vi är bara nån match ifrån att vara halvvägs in i allettorna och matcherna blir allt mer viktiga för lagen kring strecken. Det känns som om playoff-tågen är på väg att lämna perrongen med flera lag jagandes bakom det i sista sekunden.

I söder debuterar Sebastian Ellerstad för Skövde i en måstematch direkt. Vinst borta mot Kumla är ett måste ifall säsongen redan inte ska vara körd. Snacka om antiklimax om så skulle bli fallet. Men jag tror faktiskt Sikarna kommer lyckas vinna, men det blir jämnt. Kristianstad bjuder upp på toppmatch när de idag tar emot Nybro hemma. Vinner hemmalaget har dom gett sig själva ett gylleneläge att stanna i toppen serien ut. Speciellt med tanke på att dom har en match mindre spelad än övriga toppkonkurrenter.

Karlskrona - Olofström är en annan match av stor vikt. Förlorar bortalaget så kan jag inte se att dom kan nå playoff utan får ta tidig semester medan Karlskrona får ett bra läge inför fortsättningen. Men fortsätter Karlskronas målskytte funka si och så och Erik Hjalmarssons hysteriska målform fortsätter så kan nog Olofström störa hemmalaget rejält.

I Katrinhallen tar Mariestad emot serieledande Vita Hästen i en match som norrköpingslaget faktiskt har råd att förlora och kanske kommer det synas. Däremot kul att se hur olika man kan se på hockey när man hör Karl Helmersson berätta att mötet med Vita Hästen borta i grundserien var en jämn match. Visst, Hästen vann bara med 5-4 men sanningen är att Bois blev utspelat i 50 minuter. I grunden är Vita Hästen ett mycket bättre lag.

I mellan är det giganternas möte när Nyköping tar emot Huddinge och jag tror bortalaget vinner. Nyköping är alldeles för ojämna. Inte heller tror jag IFK Ore tar sin första seger i mötet mot Arboga utan jag tror (o)logiken fortsätter och Arboga vinner. Skrällaget Nacka ska försöka slå Visby och det tror jag inte man lyckas med.

I norr fortsätter matchandet under helgen med matcher även idag. Björklöven slog Sollefteå igår efter visst besvär och laget har mer kämpat sig till poängen såhär långt. Idag tar man emot Östersund som igår vann borta mot Piteå. Umeålaget bör vinna idag om de vill räknas som ett lag med aspiration mot allsvenskan. Kiruna tar emot Kovland och det ska bara bli en säker vinst för hemmalaget.

Mer spännande blir det mellan Asplöven och Hudiksvall. På isen vill säga. På läktarna är haparandalaget fortfarande bara en tragiskfigur. Under 300 igår i vinsten mot Kovland. Ska vi säga 500 idag? Asplöven har inget i en allsvenska att göra. Klubben är enbart ett resultat av ekonomisk doping som jag ser det. Frågan är hur länge projketet kommer hålla. För det är ett projekt, det är så det känns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar