söndag 30 januari 2011

Zzzzzz....sömnpiller i Norrköping

Om man första halvan av allettan spelat konstruktivt och offensivt så påbörjade Vita Hästen andra halvan av serien med att spela av matchen mot Kumla inför storpublik i Norrköping. 3-1 seger till slut i en match vi kan glömma direkt. Kumla försökte inte ens och hemmalaget var tidigt nöjda och verkade bara se det som en dag på jobbet. Hur som helst ytterliggare tre poäng till serieledarna.

I Karlskrona bör oron stigit rejält ikväll. Förlust med 1-5 hemma mot Kristianstad och laget ligger just nu utanför playoff, och det bakom två lag som dessutom spelat en match mindre. Risken för fiasko är överhängande och frågan är om Karlskrona kan hämta sig från detta. Man gör inte många mål och bakåt är det fortfarande inte stabilt trots dyrt inköpte Alex Brooks. När sen även Timo Leinonen inte är bra kan man ju undra vad KHK fått för pengarna egentligen. Kristianstad däremot verkar enligt rapporterna gjort en gedigen match och repat sig rejält sen smällen i Norrköping. Att vinna övertygande nere i Karlskrona imponerar.

Skövde verkar också ha kommit igång. Tredje raka segern togs ikväll borta mot Olofström med 5-3 i en match man hade det där extra flytet i. Offensivt har Skövde kommit igång men defensiven måste bli stabilare ifall man vill nå högre höjder. Men Skövde kan bli en darkhorse om laget lyckas nå playoff. Olofström däremot har problem mot dom bättre lagen och jag tror laget inom kort kommer kommer kunna räknas bort från kampen om playoffplatserna.

I matchen mellan Mariestad och Nybro lyckades bortalaget återigen förlora skotten men ändå vinna matchen. Seger 3-2 efter straffar och laget fortsätter sin stabila hockey med fokus på defensiven. Nybro har ett bra lag men spelar en hockey som om de på förhand alltid kände sig underlägsna sina motståndare och jag kan inte för allt i världen förstå vitsen med det. Vill  Nybro ens något med sin hockey?

Kommentarer kring Allettan Mellan och Norra kommer under morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar