måndag 17 januari 2011

Läckage i Skövde, Nacka skräll och lite till....

Det blev aldrig något match i Skövde mellan hemmalaget och Kristianstad efter att Billingehov ännu en gång fått problem med taket. Vatten läckte tydligen ner på isen och gjorde matchen omöjlig att genomföra. Måste varit riktigt tungt för bortalaget att åka långt i buss bara för att få vända hem. Kan bara gissa att Skövde inte är så glada på kommunen.

Men det spelades matcher på andra håll. Olofström pulveriserade stackars Kumla med hela 11-1. Frågan är om Kumla redan gett upp och att risken för storförluster nu ökat? Vi får hoppas Kumla har stolthet nog att göra sitt bästa i fortsättningen för sådär får det inte se ut. Glada toner är det också i Mariestad ikväll som tog sin första vinst då man slog Alex Brooks förstärkt Karlskrona med 2-1. Mariestad fick därmed häng på playoff platserna och just nu skiljer det bara en poäng mellan Olofström på tredjeplats och Mariestad på sjätteplats. Karlskrona som inkasserade sin andra raka förlust och nu bara vunnit en match på de fyra omgångarna kan inte vara nöjda. De halkade ur topp fyra i och med förlusten och frågan är om de kanske får svårt ta sig tillbaka?

I mellan fortsätter alla slå alla. Arboga åkte till Nyköping och vände tvåmålsunderläge till seger med 3-2 på mindre än fem minuter i andra perioden och Enköping hemmaslog Visby med 3-2. Huddinge vann förväntat mot Surahammar med 5-0. Största skrällen hittar vi i mötet mellan IFK Ore och Nacka i en match där bortalaget kunde åka hem med en 6-4 seger vilket tätar till serien än mer.  Serien är så jämn som det bara går. Serien haltar lite men förutom Huddinge som dragit ifrån något så har fem lag från tredjeplats placerade Nyköping till sjundeplacerade Surahammar just nu sex poäng och inget lag är borträknat från playoff platserna. Inte ens Nacka.

I norr fortsatte matcherna även idag och favoriterna höll även om Piteås seger över Kovland på bortaplan kom först efter straffar. Piteå får skärpa till sig om de ska vara med och slåss om playoff. I toppmötet mellan Hudiksvall och Björklöven vann "löven" inför nästan 1500 åskådare med 3-2 i vad som verkar varit en bra match mellan två jämna lag men där Umeålaget var något bättre och kunde dra det längsta strået. I mötet mellan hemmalaget Solleteå och topplaget Asplöven hittar vi ytterliggare bevis för att skotten inte är allt. Sollefteå bombarderade nämligen Markus Ottosson i asplövenmålet och vann skotten med 44-29. Matchen däremot förlorade man med hela 2-6. Johannes Thornberg fortsatte sin målsuccé och satte tre nya pytsar ikväll. Imponerande. Mer slående är att Conny Strömberg fortfarande är mållös för klubben.

Och hur rätt tippade jag? Öm som vin, öm som vatten. Allt är som vanligt med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar