onsdag 26 januari 2011

Flytet fortsätter!

Vita Hästen fortsätter imponera. 6-1 hemma mot Kristianstad visar tydligt att norrköpingslaget är seriens bästa lag och som det ser ut nu är det bara dom allsvenska lagen i en framtida kvalserie som kan störa. Det är så det ser ut. Det ska dock sägas att det kunde blivit annorlunda för bortalaget startade bra men när ingen utdelning kom gjorde Vita Hästen tre snabba mål och helt plötsligt var matchen avgjord innan den ens hunnit börja. Kristianstad hade sina chanser och hade flera PP-lägen men trots att man vann skotten relativt stort kändes det ofta ofarligt. Kik ska dock vara oroliga. Man är just nu utanför playoffplatserna, dock med en match mindre spelad.

Skövde tog en livsviktig seger hemma mot Karlskrona efter straffar med 5-4 och chansen till playoff lever i allra högsta grad. Stor hjälte blev Lars Trygg som med tio sekunder kvar slog in kvitteringen som senare ledde till att man kunde ta bonuspoängen. Andra raka matchen Karlskrona tappade en till synes säker ledning och frågan är hur det står till med Khk? Laget känns inte färdigt och får se upp för lagen där bakom nu.

Nybro verka ha sovit första perioden mot Kumla och lyckades bara få iväg tre skott på 20 minuter. Därtill hade Kumla också tagit ledningen med 2-0.  Nybro kom dock igen planenligt och kunde till slut vinna relativt enkelt med 6-3. Men jag kvarstår i min kritik att Nybro kommer få problem senare i vår. Laget känns alldeles för tamt och defensivt inriktat.

Mariestads chanser till playoff dog troligen ikväll. Förlust borta mot Olofström ikväll med 4-2 och man ligger näst sist. Det är ingen skräll att laget ligger där, tvärtom, laget är helt enkelt inte tillräckligt bra. Olofström däremot hoppade upp till sista playoffplatsen. En plats det kommer bli hård kamp om. Överhuvudtaget känns det tajt kring playoffplatserna och mycket kommer avgöras närmsta omgångarna.

I Allettan Mellan fortsätter ologiken. 7-3 seger för Nyköping borta mot Arboga förstärker bara intrycket om att alla slår alla. Men känslan är att inget av lagen har en chans i eventuella kval senare i vår. Lagen känns för dåliga.

1 kommentar:

  1. Jag tycker du skriver bra och kan en hel del om hockey och inte minst om lagen i ettan söder Dalälven, verkar det som! Fortsätt så!

    SvaraRadera