onsdag 12 januari 2011

Vita Hästens chockstart

Det är nog många i Karlskrona som ikväll ställer sig frågan "Vad fan var det som hände?".  Inte minst spelarna. Vita Hästen kom ut och forecheckade hårt och förstörde den hockeyfest hemmafansen ville ha. Hästens spel måste tagit KHK på sängen för hemmaspelarna verkade inte alls beredda utan strödde puckar omkring sig medan bortalaget galopperade direkt från start. 3-0 innan tio minuter spelats och Tomas Kempe tog timeout i panik för att väcka hemmalaget. Vilket inte hjälpte ett dugg. Vita Hästen kunde rätt komfortabelt kontrollera matchen samtliga tre perioder och kunde också utöka till segersiffrorna 4-0. Tyvärr strulade sändningen så jag missade en hel del från matchen men det jag såg avslöjade att Sune Bergman verkade gjort sin hemläxa och läst sönder Karlskrona medan Tomas Kempe inte kan ha sett Vita Hästen live den här säsongen alls och det kostade troligen poäng ikväll.

Det ska dock sägas att det verkligen inte var hemmalagets kväll. De marginaler som fanns hade dom emot sig och nåt mål framåt borde hemmalaget gjort. Men det tar inte nåt ifrån Vita Hästens insats. Att slå Karlskrona så pass kontrollerat är imponerande och Alexander Bergh har verkligen tystat alla tvivlare. Andra raka nollan nu och alla Hästenfanz kan sova lugnt inför fortsättningen.

Utan att ha sett övriga matcher kan man konstatera att Mariestad straffslog Kumla på bortaplan och tog sina första poäng. Tror dock Boisen kan glömma playoff spel. De hade behövt vinna ikväll. Nybro slog Skövde som inkasserade sin andra raka förlust på bortaplan. Skövdes öde kommer som jag ser det avgöras i deras närmsta två matcher mot Kristianstad och Mariestad på hemmaplan. Vinner dom bägge så är dom med och kämpar om en topp-4 placering. Olofström fortsätter gnugga till sig poäng och gjorde det ikväll också när de luggade poäng av Kristianstad efter att ha hämtat upp 2-0 på bortaplan. Hemmalaget kunde dock avgöra i förlängningen och ta extra poängen. Jens Svensson avgjorde. Vem annars?

Kvällens turlag är utan konkurrens Björklöven som par sekunder innan slutsignalen slog in 2-1 hemma mot Piteå i en match Piteå var minst lika bra i enligt de rapporter jag fått. En lika viktig seger för hemmalaget som förlusten var tung för Piteå. Kiruna rivstartade i toppmötet mot Asplöven men förlorade ändå efter förlängning med 4-5. Man tog en tidig 3-0 ledning och det är tydligen det värsta man kan göra i hockey för Asplöven kom i kapp och förbi. Kiruna kunde dock kvittera i slutet av matchen och få med sig en poäng. I övrigt repade Hudiksvall mod och vann med 4-1 borta mot Kovland och Sollefteå vann hemma mot Östersund med 4-3 vilket gör Sollefteå till topplag. Vem hade trott det?

I mellan tog Enköping en tung seger hemma mot Arboga med hela 7-2 och jämnar till serien än mer. Nyköping tog viktig seger borta mot Surahammar och befäster sin position som playoff-lag och Huddinge slog planenligt Nacka hemma med 3-0. Måste dock säga att Nacka gör det bra efter sina resurser. Inte längesen Nacka råkade ut för tvåsiffrigt i baken mer i regel än undantag.

Det är verkligen svårtippat trots att jag fick några rätt ikväll. Lagen vinner varannan match på många håll och serierna har inte satt sig ännu. Det är väl egentligen bara Vita Hästen, Nybro och Asplöven som kommit igång på ett bra sätt. Det är lätt att glömma men Allettan är en kort serie. Bara tolv matcher återstår och utrymmet för bakslag är begränsat. Men just nu har alla lag chansen att gå vidare. Frågan är bara, vilka lag tar den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar