måndag 24 januari 2011

Tingsryd mot avgrunden

Spelare efter spelare har kommit till Tingsryd, målvakter har prövats och spelare har skickats till andra klubbar. Inget har hjälpt. TAIF:s fart mot negativt kval har tvärtom ökat ju fler förändringar smålänningarna provat på. Ikväll fortsatte resan mot division 1 efter 1-3 hemma mot Bofors.

För det är där resan ser ut att ha sitt mål. Division 1. Avgrunden. Platsen alla klubbar med överlevnadsinstinkt vill lämna. Frågan är ju vad det beror på. Svaret är inte ett utan flera. En faktor är helt klart målvaktsspelet. Ingen målvakt av de som prövats har hållit måttet. Att ha 3,5 insläppta mål i snitt samtidigt som en annan svaghet, målskyttet, inte kommit upp i mycket mer än 2 gjorda mål per match innebär bara ett lyckat recept för en bottenplacering.

Lägger man till att spelare kommit och gått på olika korttidslån samtidigt som nyförvärven regnat in både inför och under säsong så säger det sig självt det blir svårt att bygga den stabilitet som krävs för att hålla sig kvar i allsvenskan. Frågan är ju var detta kommer sluta. Just nu tror jag Tingsryd skulle få stora problem med topplagen underifrån och frågan är om Tingsryd skulle ha kraft nog för en satsning mot allsvenskan igen om nedflyttningen blir ett faktum. Just nu tror jag svaret är jakande på den frågan men Tingsryd bör göra allt för att hänga kvar för avgrunden är just nu inte långt borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar