fredag 28 januari 2011

Vad har hänt med Färjestad?

I december såg jag Färjestad live två gånger, borta mot AIK och Djurgården. Och Färjestad var överlägsna båda matcherna. 6-1 respektive 4-2 segrar och värmlänningarna såg ut att börjat trampa igång inför slutspelet.

Men det var då det. Sen dess har laget nio förluster och en enda seger, och den kom häromkvällen borta mot Modo. Vändningen man trodde kommit försvann direkt när man igår kväll förlorade hemma mot Brynäs med uddamålet. Faktum är att laget som har SM-Guld som uttalad mål inte ens kan vara säkra på nå slutspelet om det här fortsätter. Det skulle då vara största fiaskot i modern tid inom svensk hockey.

Vad är det så som är fel? Laget har egentligen alla ingredienser men trots det verkar inget fungera förutom målvaktsspelet som varit bra hela säsongen. Ser man spelare för spelare så ska laget ligga i topp tillsammans med HV och man ska definitivt inte ha det svaga hemmafacit man har. Bara AIK och Timrå är har tagit färre poäng på hemmaplan och det är anmärkningsvärt för ett lag som normalt sett varit fruktat hemma i Karlstad. Hade de inte varit seriens bästa lag borta, också det tillsammans med Timrå, så hade säsongen kunnat se riktigt illa ut.

Det jag sett av laget sista tiden visar ett trött lag. Ett lag som ser mätt och tungt ut och som har svårt driva upp farten i anfallszon. För mig är detta ett tecken på ett lag som är handlingsförlamat av för stor press och då blir det hela en tränarfråga. Tommy Samuelsson har inte lyckats få laget komma igång och lyckas han inte närmsta tiden ser jag ingen annan lösning än att sparka tränaren, tyvärr. Kanske är det svära i kyrkan men laget skulle behöva en jävel till tränare som kan tända till spelarna. Vågar man föreslå Pär Bäckman?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar